Aktualno Županija

Među 50 gradova u zemlji u kojima raste broj prvašića i Karlovac, Duga Resa i Slunj – Ozalj i Ogulin u minusu

Iako je ovaj mjesec u prve razrede krenulo 1.173 djece manje nego lani jer je većina hrvatskih gradova, njih 78, i dalje u minusu, među 50 gradova koji ove godine bilježe porast broja upisane djece su i tri iz Karlovačke županije.
Pokazuje to istraživanje portala gradonačelnik.hr, koji navodi da 16 gradova ima dvoznamenkasto povećanje broja prvašića ove godine, a među top deset gradova s najvećim porastom u apsolutnim brojakama je i Karlovac, s 22 prvašića više. Prvi je Dubrovnik sa 46 učenika prvih razreda više nego lani, Karlovac je 8., a među gradovima u kojima je broj prvašića porastao još su dva iz Karlovačke županije: Duga Resa, na 18. mjestu, s osam prvašića više, te 21. Slunj, u kojem su ove godine 4 upisana prvašića više nego lani.
Preostala dva grada u županiji, Ozalj i Ogulin, na žalost, bilježe dvoznamenkasto smanjenje broja prvašića. U Ozlju ih je ove školske godine 15 manje nego lani, a u Ogulinu 17.
Po jedan manje je u tri županije: Zagrebačkoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj, dok najveći pad broja upisanih učenika prvih razreda bilježi Zagreb, čak 236. (KAportal)