Aktualno OG sada Ogulin

Problemi s proračunom-gubitak mi mogao doseći 3 milijuna kuna!

Kao što smo  već neslužbeno najavili, danas i službeno potvrđujemo informaciju da gradski proračun zadaje glavobolju novoj vlasti, ali i direktorima gradskih tvrtki i ustanova, JVP i Športske zajednice, s kojima su danas gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi suradnici održali sastanak.
“Nakon tuče, pa požara na Sodolu i nedavne poplave, uslijedio je novi šok, a to je -prazan proračun! Odnosno, za prvih 9 mjeseci nedostaje nam oko 2,5 milijuna kuna i ako ne idemo u uštede do kraja godine moglo bi se popeti i na 3 milijuna”- rekao je u uvodu gradonačelnik Domitrović, dodavši da je on osobno štedjeti počeo čim je došao.
“Sa nekadašnjih 3 tisuće kilometara mjesečno, smanjio sam vožnju službenim automobilom na 1400 kilometara, a moja službena kartica nikad nije provučena”-rekao je gradonačelnik Domitrović, nakon čega je pročelnica Dinka Stipetić pojasnila zašto je do ovoga došlo.
“U prvom redu, kasnili su redovni transferi, ukinute su još pred dvije godine  pomoći s državne razine, a ove je godine porezna reforma znatno utjecala na stanje u proračunu.  Morali smo vraćati porez na dohodak, država nam u zadnjih mjesec dana nije uplatila ni kune i po prvi smo se put našli u ovako ozbiljnoj situaciji. Stoga je nužna financijska disciplina na svim razinama”-rekla je pročelnica Dinka Stipetić i potom iznijela koliko bi  manje sredstava iz proračuna trebale  dobiti do kraja godine sve tvrtke i ustanove. Predloženo je da se ide na smanjenje materijalnih troškova, te da se racionalnije  troši.
Svi nazočni su, naravno, iskazali negodovanje, od Javne vatrogasne postrojbe i DVD-ova,  Športske zajednice, Knjižnice, Stambeno komunalnog gospodarstva, do Ivanine kuće bajke. Neki se nisu izjašnjavali, a neki su, poput direktora Poslovne zone Mladena Stipetića, pokazali kooperativnost.
“Umjesto 50, možete nam “skinuti” i 100 tisuća, jer smo naplatili sve dugove i likvidni smo”-rekao je Mladen Stipetić.
Sada predstoji “borba” za svaku kunu, a konačnu riječ o izmjenama ovogodišnjeg i planu proračuna za iduću godinu, dat će Gradsko vijeće Grada Ogulina.