Aktualno OG sada Ogulin

Edukacijska pomoć ogulinskim poduzetnicima i obrtnicima

Kako saznajemo od gradonačelnikovoga zamjenika, Daniela Vukelje, Grad Ogulin je pokrenuo pripremne aktivnosti s ciljem da u drugoj polovici iduće godine omogući ogulinskim poduzetnicima i obrtnicima edukaciju i savjetovanja u svrhu poboljšanja njihova poslovanjai razvoja gospodarstva grada. U okviru toga danas je potpisano pismo namjere sudjelovanja i suradnje na projektu Akademija poduzetništva koju će provoditi tvrtka PL EUROPA d.o.o., a koja će projekt prijaviti na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru poziva Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).
Vrijednost projekta iznosi preko 500.000,00 kuna, od čega 85% financirati će se putem EU fondova, dok 15% financirati će poduzeće PL EUROPA, što znači da za Grad Ogulin neće biti troškova. Projekt je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima s područja Grada Ogulina, koji imaju otežan pristup skupim edukacijama i savjetovanjima koja se odvijaju u susjednim velikim gradovima. Kako bi se našim poduzetnicima osigurao pristup znanju i inovacijama planira se provođenje ciklusa edukacija s područja marketinga, prodaje, financija i ostalih ključnim područja za razvoj poduzeća na području Ogulina te putem e-learninga. Edukacije će voditi vodeći hrvatski stručnjaci, a trošak istih pokrivat će se putem EU fondova!
Osim samih edukacija projektom se predviđa otvaranje i opremanje zajedničkog besplatnog radnog co-working prostora. Prijavitelj i pokretač inicijative, tvrtka PL EUROPA, je tvrtka kćer poljskog poduzeća PL EUROPA iz Lodze – vodeće tvrtke na području EU fondova u Poljskoj i suvlasnika poduzetničkog inkubatora INFORIN.

“U ime poduzeća danas je prokuristu Jurici Zormanu uručeno pismo namjere s kojim se odobrava provođenje projekta na području Grada i iskazuje podrška za nastavak projekta namijenih našim poduzećima” – rekao je Daniel Vukelja, zamjenik gradonačelnika Ogulina.