Aktualno Magazin Zabava

Umro američki rocker Tom Petty

Američki rocker Tom Petty, napoznatiji po hitovima poput Free Fallin i American Girl, umro je jučer u dobi od 66 godina od srčanog udara.

Petty je pretrpio srčani udar u svome domu u Malibuu i prevezen je u medicinski centar sveučilišta UCLA, ali su pokušaji da ga se spasi ostali neuspješni, rekao je njegov dugogodišnji menadžer Tony Dimitriades.

Karijeru je ostvario kao samostalni umjetnik i član svoje skupine The Heartbreakers, te kao član supergrupe The Traveling Wilburys.

Petty i Heartbrekaresi ove su godine krenuli na turneju po SAD-u povodom 40. obljetnice skupine, a posljednji put su svirali tri koncerta u rujnu u Hollywood Bowlu u Los Angelesu. Skupina je trebala u studenom održati koncerte u New Yorku.

Petty je osnovao Heartbreakerse sredinom 70-tih godina, a popularni su postali nakon trećeg albuma Damn the Torpedos objavljenog 1979. godine. Petty i Heartbreakersi su u kuću slavnih Rock and Rolla primljeni 2002. godine.

Osamdesetih godina Petty je bio i suosnivač i supergrupe The Travelling Wilburys s Bobom Dylanom, Royom Robisonom, Gerogeom Harrisonom i Jeffom Lynneom. (hrt.hr)