Aktualno OG sada Ogulin

Povećanje cijene pričuve skoro 100 posto, u SKG-u kažu: “Ugovor je potpisala predstavnica stanara”

“Obraćam Vam se zbog poskupljenja zajedničke pričuve u Ogulinu. Naime, suvlasnici stanova u zgradi u ulici Vladimira Nazora, k.br. 21, od listopada 2017. god. moraju plaćati 216,60 kunamjesečne naknade za pričuvu zgrade. Da li je moguće da su ovakva poskupljenja od skoro 100% dozvoljena, sa obzirom da je stara cijena pričuve bila 110,00 kuna? Tko je donio ovakvu odluku, tko je SKG doveo u ovakvu situaciju i zašto se preko leđa građana opet pokušava popraviti stanje do kojeg je doveo netko netko drugi ?”- stoji u pitanju jednog našeg čitatelja, čiji su podaci poznati redakciji.
On nam je poslao i slike zgrade  da se uvjerimo u kakvom je stanju s obzirom na iznos pričuve, a napominje da su  uplatnice  “traljave”, čak su, navodi, bezobrazno i nemarno izrezane obavijesti o poskupljenju.
Je  li  ovo izolirani slučaj ili su i ostale zgrade u vlasništvu SKG doživjele istu sudbinu, pitanje je koje smo uputili u Stambeno komunalno gospodarstvo u Ogulinu.
Vrlo brzo primili smo odgovor iz SKG-a, u kojem stoji:
“Predstavnica stanara navedene zgrade dana 13.09.2017.g. potpisala je Ugovor o upravljanju zgradom sa našom tvrtkom kao upraviteljem. U tom ugovoru obvezala je upravitelja da sa danom 01.10.2017.g. naplaćuje iznos pričuve od 3,00 kn/m2.
Ovlaštenje za sklapanje ugovora predstavnica stanara ima na temelju međuvlasničkog ugovora kojeg je potpisalo 4 od 5 suvlasnika zgrade.
Iznos odnosno visina pričuve isključivo je u nadležnosti suvlasnika i može doslovno iznositi onoliko koliko suvlasnici žele da se ulaže u održavanje njihove nekretnine.
SKG d.o.o. nema zgrada u vlasništvu, što znači da nije svojevoljno ili samovoljno određivao visinu pričuve niti za jednu zgradu. Naplata pričuve za sve zgrade vrši se prema izričitoj odluci suvlasnika”.