Aktualno OG sada Ogulin

“GITA” je počela s radom

Udruga za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici ‘GITA’ počela je s radom. Ukoliko imate određenih poteškoća  u vidu alkoholizma, socijalnih fobija, raznih strahova, depresiju, tjeskobu, poteškoće u učenju,  ili bilo što što vas čini nezadovoljnima,  te ukoliko vam je iz nekog razloga  potrebna  procjena raznih teskoća predškolske i školske djece i  odraslih osoba, slobodno se obratite za besplatnu stručnu pomoć, u ulicu Kardinala Alojzija Stepinca 1, uz  prostor Crvenog križa.
Za konzultacije su vam na raspolaganju : Ines Galetić  Žagar, psiholog,  ponedjeljkom 17-18h, zatim  liječnici opće medicine Milica Volarić Stošić  (utorkom 17-18h),  Nedeljko Kovačić (srijedom 11-12)  i Igor Salopek (svaka prva srijeda 17-19 sati).  Posjete obiteljima obavljaju medicinska sestra Željka Cindrić i  fizioterapeutkinja  Milana Kalmar.
Kako doznajemo iz Udruge GITA, povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, u utorak 10. listopada,  u 18 sati, u Gradskoj knjižnici i čitaonici  Ogulin održat će se tribina na temu  ‘Problemi mentalnog zdravlja” . Predavanja će održati dr.  Igor Salopek, na temu  “Biti aktivan je biti sretan”, te Ines Galetić Žagar,  koja će govoriti na temu ‘Stres na radnom mjestu’.
“Sve aktivnosti su besplatne, kako bi građanima našeg grada pružili sto bolje mentalno zdravlje, jer nema zdravlja bez mentalnog zdravlja!”- poručuju iz Udruge “GITA”.