Aktualno OG sada Ogulin

Stiglo rješenje – radilo se u skladu sa zakonom

Turistička zajednica grada Ogulina je  primila Rješenje Ministarstva turizma kojim se  Sonju Drašković, direktoricu Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina upisuje u Upisnik turističkih zajednica kao osobu ovlaštenu za zastupanje Turističke zajednice Grada Ogulina!  Istim Rješenjem je poništeno prethodno Rješenje, kojim se odbijao upis u Upisnik.
Navedenim Rješenjem je Ministarstvo turizma potvrdilo kako je Natječaj za izbor i imenovanje direktora/ice Turističkog ureda TZG Ogulina raspisan i proveden sukladno Pravilniku o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice. Utvrđeno je da direktorica udovoljava propisanim uvjetima i da je postupak proveden u skladu sa Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.
Sonja Drašković za OG portal je izjavila:
– Od početka sam vjerovala da je natječaj proveden u skladu sa Zakonom i Pravilnicima i nisam sumnjala u odluku. Zahvaljujem se svima koji su mi pružili potporu, u ovim trenucima koji nisu bili posve laki i uvjetima u kojima nije bilo jednostavno nastaviti raditi, kao i onima koji nisu postavljali suvišna pitanja i koji su vjerovali u mene. Kao dijete koje je odrastalo u Ogulinu, došla sam s najboljom namjerom dati sve od sebe i uložiti maksimalno u promociju Ogulina. Hvala svima u Gradu koji su stali uz mene i pružali mi potporu, trenutnom gradonačelniku i  zamjenicima, koji su dali sve od sebe da se situacija riješi na najbolji mogući način za sve, kao i njegovom prethodniku koji je sudjelovao u mom odabiru. Dat ću sve od sebe da ih ne razočaram i napravim maksimalno za promociju grada Ogulina i njegovih građana, kako u Hrvatskoj tako i van granica naše domovine”-kaže Sonja Drašković.
Podsjetimo, sumnju u zakonitost  izbora Sonje Drašković u nekoliko je navrata na sjednicama Gradskog vijeća izrazio predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera Ivan Vučić, a sada je i službeno potvrđeno da je sve provedeno u skladu sa zakonom, čime je gradska vlast izuzetno zadovoljna.