Aktualno Županija

Obračun s travnjaka preselio na sudske hodnike: Djelatnik županije i trener niželigaša glavom na utakmici nokautirao suca

Zbog ozljeda koje je dugoreškom sucu zadao na utakmici županijskih niželigaša ogulinski trener, inače dugogodišnji djelatnik Karlovačke županije, morat će HZZO-u platiti troškove liječenja oštećenoga od 400 kuna, odlučio je tako nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu. Sporna utakmica na stadionu NK Mostanja je odigrana još 2011. godine, a revoltirani trener je tog 28. svibnja oko 18.50 sati ušao na teren i, kako se to navodi u spisu Općinskog suda na kojemu je protiv njega vođen kazneni postupak i u kojem je pravomoćno proglašen krivim, u namjeri da tjelesno povrijedi suca došao do njega te ga glavom udario u glavu u predjelu nosa te mu je određena uvjetna kazna od tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Ostatak tužbenog zahtjeva od 1600 kuna je odbijen. On se naime odnosio na liječenje nožnog zgloba oštećenoga koji je tvrdio da ga je po njemu svojom nogom udario napasni trener. No, sudska vještakinja utvrdila je da da do ozljede nije došlo uslijed udarca, već prije da je tuženi stao na njegovu nogu ne znajući da je ovaj imao urođenu tjelesnu manu, pa je zbog toga došlo do uganuća njegova nožnog zgloba. Stoga ova ozljeda nije “priznata”, pa je tako za nju i odbačen odštetni zahtjev.

– Logično je i životno da je odmah nakon štetnog događaja odnosno tjelesnog napada 28.5.2011.g. oštećeni zatražio medicinsku pomoć vezano uz površinske ozljede glave koje mu je udarcem glavom u nos izazvao tuženik, kao i prvi pregled gležnja koji je prema nalazu i mišljenju vještaka tom prigodom iščašen, te psihijatrijska obrada uslijed akutnog stresa. Međutim, sve ostale utužene troškove liječenja sud ne smatra vezanim za štetni događaj, niti se za ove ozljede može smatrati da su nastale krivnjom tuženika – smatra karlovački sud.

Naime, sudski vještak je u kaznenom postupku utvrdio da je krivnjom oštećenika došlo samo do iščašenja gležnja, a sve ostale komplikacije vezane uz gležanj i stopalo oštećenika nastale su uslijed nepravilne razvijenosti gležnja a kao posljedica bavljenja sportom i preopterećivanja tog zgloba od strane samog oštećenika. (KAportal)