Aktualno Auto svijet Magazin

Novi Polo pretpremijerno na 26. Zagrebačkom maratonu

U nedjelju, 8. listopada, u sklopu 26. Zagrebačkog maratona, Volkswagen je pretpremijerno prikazao novi Polo, 6. izdanje automobila koji je obilježio brojne generacije još od 1975. godine.

Volkswagen se uključio u ovogodišnji, 26. po redu, Zagrebački maraton koji se ovog vikenda održao u centru grada. Na glavnom zagrebačkom trgu pretpremijerno je hrvatskoj javnosti prikazan novi Polo koji ove jeseni stiže na hrvatske prometnice.
Zagrebački maraton pokrenut je 1992. godine, a na prvoj utrci na cilj je stiglo 70 sudionika, od čega samo 4 žene. Otada pa do danas popularnost rekreativnog trčanja te sportskog i zdravog načina života kontinuirano raste. Tome u prilog govori da je ovogodišnji Zagrebački maraton okupio oko 10.000 trkača. U sve tri utrke (maraton 42 km, polumaraton 21 km i utrka građana 5 km) natjecali su se elitni profesionalci i brojni rekreativci, dok su dan ranije u dječjoj utrci sudjelovala djeca predškolskog i školskog uzrasta. Marka Volkswagen je sudjelovanjem u ovoj sada već tradicionalnoj manifestaciji pokazala kako podržava zdrave životne vrijednosti koje treba njegovati od najranije dobi.
Volkswagen Polo jedan je od najvećih među mališanima i od 1975. prodan je u više od 14 milijuna primjeraka. Sada je na startnoj poziciji najnovija verzija koja se po prvi puta temelji na modularnoj poprečnoj platformi (MQB). Aktualizirana verzija ovog uspješnog kompaktnog vozila izuzetno je svestrana – s novim i snažnim dizajnom, većom unutrašnjošću te širokim spektrom komfornih sustava i sustava potpore koji su do sada bili rezervirani za više klase vozila.
Novi Polo dostupan je već od 99.300 kn, pretprodaja je već počela dok službena prodaja počinje 23. listopada na svim prodajnim mjestima marke Volkswagen. (autoportal.hr)

08.10.2017., Zagreb - 26. Zagrebacki maraton (42.195 m9, polumaraton (21.097 m) i utrka gradjana na 5km startali s Trga bana Jelacica. Photo: Igor Soban/PIXSELL