Aktualno OG sada Ogulin

Naša Ogulinka, Karla Ana Sabljak pobjednica 1. Natjecanja u pjevanju i govorenju VOX 2017.

Karla Ana Sabljak (17) pobjednica je Natjecanja u pjevanju i govorenju VOX, koje su po prvi put u Velikoj Gorici organizirali HUZ-Vokalna akademija, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica i Ansambl Zlatne godine. Mlada pjevačica pobjedu je prvo odnijela u kategoriji popularne glazbe, a zatim je pjesmom Elvisa Presleya ‘Can’t help falling in love with you‘ bila bolja i od pobjednika u ostalim kategorijama te tako osvojila ukupnu pobjedu.

“Prijavila sam se zato što mi je profesorica pjevanja sugerirala i evo me tu. Pjevala sam pjesmu od Elvisa Preslya i ‘Malo mi za sriću triba’ od Doris Dragović. Svakako ću se baviti pjevanjem, a iza mene je već nekoliko natjecanja. Osjećam se super zbog pobjede. Mislim da je mama najponosnija zbog ovoga“, rekla je Karla Ana Sabljak.

U pjevanju i govorenju se u dvorani Galženica natjecalo 25 kandidata u pet kategorija, i to tri pjevačke kategorije: ozbiljna, folklorna i popularna glazba, i dvije kategorije govorenja: recitiranje i govorništvo. Odluku o pobjednicima donio je ocjenjivački odbor koji su činili pjevačica i dirigentica Radmila Bocek, pjevač i dirigent Bojan Pogrmilović, akademski dramski glumac Ranko Tihomirović i fonopedagog, skladatelj i dirigent Branko Starc. Odbor je odlučio kako je najbolja u kategoriji ozbiljne glazbe Paloma Pavan, u izvedbi folklorne glazbe pobjedu je odnijela Sara Grgurić, Karla Ana Sabljak pobijedila je u najbrojnijoj kategoriji – popularna glazba, pobjednica među recitatorima je Vesna Puljko, a u kategoriji govorništvo prijavila se samo Nika Cundeković te pobjednik nije izabran, a Nika je osvojila srebrnu medalju. Pobjednici u svojim kategorijama, na kraju su se borili za pehar i 1.000 kuna nagrade.
“Ja sam presretan što se to dogodilo prvi put u Velikoj Gorici. Javio se krasan broj ljudi. Izvrsnih predstavljača je bilo. Pobjedu je odlučila nijansa, ali žiri je bio gotovo jednoglasan. Vladanje glasom, prirodni talent, izražavanje, disanje, intonativnost i kontrola glasa su presudili”, objasnio je Siniša Belošević, jedan od organizatora natjecanja i voditelj Ansambla Zlatne godine.

Posebnost ovog natjecanja je i u tome što su se mogli prijaviti svi, bez obzira na godine, pa je tako razlika među izvođačima i 60 godina.

“To je ono prekrasno. Među nagrađenima ima i mladih i starijih. Najvažnije je na kraju da će, pogotovo djeci, ove diplome biti poticaj da svoj glas i dalje koriste te da im glazba kao umjetnost bude način izražavanja”, dodao je Belošević. (cityportal.hr)