Aktualno Županija

Novi direktori gradskih tvrtki slučajno svi HDZ-ovci? Mandić na Facebooku tvrdi da stranačka pripadnost i aktivizam nisu bili presudni

– Iako bih imao dosta argumenata, ne želim polemizirati oko mnogih tvrdnji koje su izrečene jer Nikolin istup, iako duboko subjektivan i politički obojen, doživljavam dobronamjernim. Na koncu, sam je svjestan da i kod ovih natječaja o kojima govori a tiču se gradskog sustava, vidljivo je da stranačka pripadnost i aktivizam nisu bili presudni, piše karlovački gradonačelnik i aktualni predsjednik gradskog HDZ-a na svojoj Facebook stranici gdje se osvrnuo na medijski istup Nikole Badovinca vezan za javne natječaje za direktore gradskih tvrtki.
Također piše da je “najkorisniji savjetnik dobronamjeran kritičar”.
– Ma ne mora biti ni dobronamjeran. Iako bih imao dosta argumenata, ne želim polemizirati oko mnogih tvrdnji koje su izrečene jer Nikolin istup, iako duboko subjektivan i politički obojen, doživljavam dobronamjernim. Ostajem kod onog što sam govorio a već i radimo: sustav će biti krajnje transparentan, od svih rukovoditelja kao gradonačelnik očekujem i tražim znanje, kreativnost, odgovornost. Svjestan svoje odgovornosti. Naravno, spreman sam na propitivanje svake odluke i iz pozicije gradonačelnika i iz pozicije predsjednika karlovačkog HDZ-a. Pozivam sve koji žele raditi za dobrobit grada da nam se pridruže svojim znanjem, motivacijom i argumentiranom kritikom. Ljubav prema Karlovcu, ako je već idemo mjeriti, mjerimo djelima, piše gradonačelnik i prvi gradski HDZ-ovac.
Iako tvrdi da stranačka pripadnost i aktivizam nisu bili presudni, činjenica je da su svi imenovani na čelne pozicije otkako je on došao na mjesto gradonačelnika njegovi stranački kolege. Naime, direktor Vodovoda i kanalizacije Ivica Horvat član je Predsjedništva HDZ-a u gradu Karlovcu, novi ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković je potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a.Kako kaže Google, novoimenovana direktorica Čistoće Josipa Škrtić Pucarević bila je na listi HDZ-a za Županijsku skupštinu na proteklim izborima, a direktorica Zelenila Jasmina Cvetković Braim na listi HDZ-a za mjesne izbore u svojoj Rečici. Direktor Hrvatskog radio Karlovca Matija Perković je istaknuti HDZ-ovac i bivši predsjednik karlovačke Mladeži. Njemu je, podsjetimo, Badovinac također bio jedan od protukandidata, zajedno s još četiri prijavljena koji su čak dolazili iz medija, ali bez stranačke iskaznice.(KAportal)