Aktualno OG sada Ogulin

Brit Travel 2017.

U organizaciji Britanske poslovne komore (British Business Chamber Croatia –  BBCC) u Kaptol Boutique Cinema održan je  panel Brit Travel Afternoon na temu mladih britanskih turista i njihovih navika prilikom putovanja. Riječ je o prvom panelu od najavljena četiri koji će se održati u sklopu projekta Brit Travel, a koji za cilj ima hrvatskom turističkom sektoru predstaviti britanske turiste i njihove navike te trendove u turističkom sektoru Ujedinjenog Kraljevstva.
Razloge za pokretanje projekta pojasnio je Dan Vidošević, korporativni direktor Brit Travela i predsjednik Odbora za turizam Britanske poslovne komore. Podaci Udruženja britanskih tour operatora pokazuju da gotovo 86% Britanaca godišnje putuje, pri čemu barem jednom godišnje putuju u neku stranu državu. Dakle, radi se o gotovo 40 milijuna ljudi. S obzirom da su britanska noćenja u Hrvatskoj u 2016. godini dosegla brojku od 3 milijuna, jasno je da postoji velik prostor za rast. Britanci su kvalitetni gosti, koji u pravilu troše više od ostalih, a Hrvatska im je destinacija koju posljednjih godina tek otkrivaju. Naveo je kako britanske turiste ne zanima samo partijanje, već i planinarenje, jedrenje te biciklizam. Dolaze često, a kratko se zadržavaju u destinaciji.
Prema riječima direktorice Turističkog ureda Ogulin Sonje Drašković, koja je nazočila ovom skupu, Dan Vidošević, koji je bio i moderator panela,  zatim Jonathan Howe, blogger jednog od najčitanijih i najnagrađivanijih britanskih putničkih blogova Two Monkeys Travel; Marienna Sanchez Jauregui, bivša gradonačelnica Ibize; Davor Tremac, generalni manager Ubera za Istočnu Europu; Ivan Bušljeta, suvlasnik kluba Papaya iz Novalje te Nick Colgan, osnivač i vlasnik Garden festivala i The Garden Brewery,  iznijeli su svoja iskustva te razgovarali o načinima na koji hrvatski turistički sektor može privući i zadržati mlade britanske turiste. Ujedno su se dotakli i pitanja provode li mladi britanski turisti vrijeme isključivo na partyjima, gdje odsjedaju, kako bukiraju smještaj te kako se odabiru destinaciju, koliko posjećuju festivale, kakva iskustva s njima imaju lokalne zajednice u drugim državama.
Zaključci panela su da je imperativ hrvatsku turističku ponudu produžiti na cijelu godinu i omogućiti suživot obiteljskog turizma i turizma mladih u destinacijama koje posjećuju.