Aktualno Županija

U Planu osnivanje Razvojnog fonda Karlovačke županije – Jelić već iduće godine u njemu očekuje 20 milijuna kuna

Razvojni fond, čije je osnivanje župan Damir Jelić najavio prije par mjeseci, već iduće bi godine trebao težiti 20 milijuna kuna.
Objavio je to Jelić na FB, na kojem je i izvijestio da je danas održao sastanak s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina u županiji o planiranju Razvojnog fonda i kreiranju proračuna za 2018. godinu.
– Upoznao sam čelne ljude naših gradova i općina s osnivanjem, punjenjem i korištenjem sredstava iz Razvojnog fonda za kojeg očekujem da će u prvoj godini iznositi oko 20 milijuna kuna, od čega će od ušteda u radu same Županije biti namaknuto 5 milijuna kuna. Sredstva iz ovog fonda će biti strogo namjenska za razvojne projekte u kojim mogu participirati sve naše jedinice lokalne samouprave. U kontekstu punjenja ovog fonda Županija i sve JLS moraju planirati svoje proračune za 2018. godinu, napisao je Jelić na FB.
Inače, sastanak je bio zatvoren za javnost, redakcijama nije stiglo čak ni priopćenje, a o njemu još ni Županija na svojoj internetskoj stranici nije ništa objavila – samo župan na svom profilu.(KAportal)