Aktualno Sport

‘Mislim da me gurnuo, ali nisam siguran…’

HAJDUKOV DVOSTRUKI STRIJELAC ISKRENO PROGOVORIO O SPORNOJ SITUACIJI KOJA JE PODIJELILA HRVATSKU ‘Mislim da me gurnuo, ali nisam siguran…’

Ante Erceg već je zabio Dinamu u Maksimiru, ali to se ipak ne može usporediti s osjećajem koji je doživio kad je najvećem rivalu zatresao mrežu na Poljudu. Pred domaćim navijačima. I to dvaput! Ali, nažalost po njega i suigrače, nije bilo dovoljno za tri boda protiv „modrih“. Nakon dramatične završnice kakva se rijetko viđa u najvećem hrvatskom sportskom derbiju Hajduk se morao zadovoljiti bodom.

– Osjećaji u svlačionici su podijeljeni. Žalimo
Osjećaji u svlačionici su podijeljeni. Žalimo za tri boda, ali kad smo gubili 2:1 u 94. minuti moramo biti zadovoljni bodom – rekao je nesuđeni junak Erceg nakon utakmice, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zanimljivo, ni u 19. susretu u kojem se Erceg upisao u strijelce Hajduk nije izgubio! Ima 16 pobjeda i tri remija. No u ovom slučaju ostaje gorak okus jer je po tko zna koji put Hajduk od Dinama primio gol(ove) u sudačkoj nadoknadi.
Ne znam što nam se događa, pa primamo nesretne golove u zadnjim minutama. To nam se ponavlja cijele sezone. Nakon dugo vremena ušli smo dobro u utakmicu i publika je to prepoznala. Stisli smo Dinamo, 70-80 minuta bili smo bolji, a onda se dogodilo to što se dogodilo.

Što vam je trener rekao u poluvremenu?

– Rekao nam je da nastavimo kao u prvom, da idemo na drugi gol koji bi nam olakšao situaciju. Ali, eto. Kao da smo se nesvjesno povukli. Prepustili smo Dinamu inicijativu. Neki su se igrači umorili, prvi ja, pa onda još neki. Bilo je teško do kraja. Pala nam je koncentracija i iz toga su došla dva primljena gola.
Kod vodećeg pogotka Hajduka Erceg je sjajno primio loptu Barryja i na malom prostoru izvrsno pogodio mrežu Livakovića.

– Cijela je ekipa odigrala mušku utakmicu. Sretni smo zbog toga, ali šteta što nismo uzeli tri boda. Moglo je i na njihovu stranu otići. Bod je najpravedniji.

Nije bilo lako ostati pribran kod penala na 1:2?

– Pa, je. Pritisak je velik, ali imam dovoljno utakmica u nogama da to riješim onako kako sam riješio.
Je li bio penal Sigalija nad vama?

– Stvarno ne znam. Mislim da me gurnuo, ali nisam siguran. Trebamo vidjeti snimku.

Erceg je istaknuo kako je cjelokupni ambijent derbija bio odličan.

– Čestitam publici. Bila je ovo jako dobra utakmica za gledatelje, derbi kakav i mora biti, s puno golova. Bilo je i nervoze, ali to je normalno jer svi žele pobijediti. Moramo biti ponosni na našu igru. Pokazali smo da se možemo nositi s Dinamom i sada ih nastavljamo loviti u prvenstvu.

Kažete da ste pali u nastavku, jeste li onda u prvom dijelu krenuli prežestoko?

– Ne bih rekao. Spremni smo fizički, ali dogodile su se neke ozljede. Ja sam propustio puno treninga, Ohandza isto, a on ne može izdržati 90 minuta. Morali smo mijenjati da bismo napravili balans. Da smo svi bili na 100 posto, pobijedili bismo – zaključio je Erceg. (jutarnji.hr)