Aktualno Županija

Obnova i gradnja gradskih vrtića ide po planu, no još uvijek ima neupisane djece – problem će riješiti tek novi vrtić u Grabriku

Nakon izgradnje novih vrtića na Švarči i Turnju, potpune rekonstrukcije vrtića na Gazi, te gradnje novog Rakovcu, nastalog na temeljima montažnog, na redu je “operacija Grabrik”. Kako nam je rečeno u gradskoj upravi, tijekom ove godine projektirat će se novi vrtić u ovoj gradskoj četvrti koji bi prema sadašnjem stanju trebao zadovoljiti trenutačne potrebe i interes roditelja.

– Analizirajući stanje u vrtićima pokazale su se dvije razine problema – stanje objekata i nedostatak smještajnih kapaciteta, stoga smo napravili plan izgradnje i rekonstrukcije vrtićkih objekata koji uključuje stvaranje materijalnih uvjeta sukladno Državnim pedagoškim standardima, a s druge strane razvoj različitih programa sukladno interesima i potrebama roditelja. Trenutačno uz novi vrtić Rakovac i dvije nove grupe na Švarči, uspjeli smo osigurati vrtić za svu djecu čija su oba roditelja zaposlena. Iz godine u godinu se primjećuje trend povećanja broja djece u vrtićima te je sve više interesa za različite programe koje nude vrtići, kažu nam u Gradu.

Naime, iz godine u godinu se primjećuje trend povećanja broja djece u vrtićima te je sve više interesa za različite programe koje nude vrtići. Ovaj trend naravno veseli, no dogodilo se da je u vrtiće ostalo neupisano 43 djece.

Oni, dodaju iz gradske uprave, ipak ipak dio svoga dana mogu provoditi boraveći u vrtićkim igraonicama. U Dječjem vrtiću Karlovac je u igraonice upisano upisano je 20-ero djece, za igraonice u vrtiću Četiri rijeke za sada zainteresirano je njih 16. (kaportal.hr)