Aktualno OG sada Ogulin

“Radost, igra i stvaralaštvo djece”

U organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i DND Poreč kao domaćina počela je u petak 21. smotra dječjeg stvaralaštva koju Savez organizira od 1993. godine, svaki put u drugom gradu-domaćinu. Na smotri sudjeluju i članovi ogulinskog Društva Naša djeca.
Pod nazivom “Radost, igra i stvaralaštvo djece” na pozornici porečkog kazališta nastupili su mali kreativci iz 20 DND-a iz čitave Hrvatske, a ukupno je angažirano oko 650 djece i odraslih u organizaciji, uvježbavanju i izvođenju programa.
Djeca su pokazala svoja kreativna godišnja dostignuća u dramsko-scenskom, lutkarskom, glazbenom, plesnom i audio-vizualnom izričaju te u likovnim izložbama dječjih radova.
Počelo je u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta  u petak u 18:30 otvorenjem izložbe dječjih radova, nakon čega je počeo program svečanog otvorenja u kazalištu u 19:00 sati.  Kreativni program djece iz DND-a  prikazan je u subotu u kazalištu od 10 sati, a pratilo ga je stručno povjerenstvo u sastavu: Ksenija Rožman dramska pedagoginja, Desanka Virant plesna pedagoginja i koreografkinja, Sanja Pančevski Tich profesorica violine, Marina Dželalija profesorica likovne kulture i likovni umjetnik Eugen Varzić.
Završna priredba Smotre dječjeg stvaralaštva održava se danas u kazalištu u 10.00 sati. Tom će prilikom biti prikazani najoriginalniji i najkvalitetniji nastupi iz kompletnog programa Smotre.
U ovih dvadeset godina Smotri dječjeg stvaralaštva, Savez DND-a Hrvatske i gradovi domaćini uspjeli su okupiti više od 15 000 sudionika, a djeca su izvela više od 1200 originalnih nastupa što je izniman doprinos Saveza i Društva Naša djeca dječjem stvaralaštvu u Hrvatskoj.

(foto:facebookDNDPoreč)