Aktualno OG sada Ogulin

Riješen problem oborinskih voda u dijelu Proca

U svibnju smo na stranicama OGportala pisali o problemu s oborinskim vodama u neselju Proce, na dijelu kod Radne jedinice Hrvatskih šuma koju, odnosno kako to u Ogulinu kažemo, kod “Prevoza”. Za podsjetnik evo što smo pisali:

“U dijelu gradskog naselja Proce, već duže vrijeme prisutan je problem oborinskih voda koje prilikom obilnije i intenzivnije kiše stvaraju poteškoće u prometu, odnosno, poplavljuju prometnicu. Radi se o dijelu naselja Proce gdje je smještena Radna jedinica Hrvatskih šuma – Mehanizacija, graditeljstvo i prijevoz i cesti do tunela kroz koji prolazi prometnica koja ovo naselje povezuje s gradom. Na tom se dijelu prometnice pri jačim oborinama skuplja velika količina oborinskih voda, nastaje pravo malo jezero, koje otežava ili onemogućuje promet prema gradu.
Kako saznajemo od tamošnjih mještana, problem sa oborinskim vodama pojavio se nakon asfaltiranja tamošnjeg parkirališta……”

Ovaj tekst popratili smo sa nekoliko fotografija koje prikazuju problem.

Svibanj 2017.

 

U listopadu, točnije 18. listopada gradonačelnik Domitrović je na svom Facebook profilu objavio slijedeće:

“Kod željezničkog podvožnjaka u Procama ugrađene su dvije dodatne cijevi za odvodnju, a postojeća je očišćena. Kad kiša pada bujica nosi zemlju i pijesak u šaht koji “zaštopa” odvodne cijevi radi čega voda ne može otjecati. Sada bi ovaj problem trebao biti riješen – vidjet ćemo prilikom slijedeće kiše!”

Jučerašnje kišno poslijepodne pružilo nam je priliku da i mi to provjerimo. Nakon intenzivnije kiše nije se stvaralo “jezero” kod tunela u Procama, što potvrđuje i priložena fotografija, pa možemo zaključiti da je taj problem mještana ovog dijela naselja Proce, uspješno riješen.

 

22. Listopad 2017.