Aktualno Županija

Karlovačka županija obnavlja vozni park sa 14 novih automobila – dobivaju ih svi osim župana Jelića, čak i predsjednik Skupštine Vučić

Karlovačka županija kreće u obnovu voznog parka, odnosno nabave novih automobila za potrebe upravnih tijela Karlovačke županije i tvrtki kojima je osnivač.
Kako se navodi u dokumentaciji a što nam je potvrđeno u Uredu župana, bit će kupljeno čak 14 osobnih automobila, sedam osobnih automobila gradske klase, tri osobna automobila niže srednje klase, tri osobna srednje klase i jedan terenac.
Javna nabava
– Odlučili smo se za objedinjenu nabavu za potrebe Županije i tvrtki jer očekujemo da ćemo na takav način postići najpovoljniju moguću nabavnu cijenu vozila, rekao nam je Bernardo Pahor iz Ureda župana. Kako dodaje, nova vozila će koristiti djelatnici svih upravnih odjela Karlovačke županije i tvrtki. Županijskoj upravi za ceste tako idu dva vozila, kao i Razvojnoj agenciji Karli. Nove će automobile dobiti i zamjenici župana, pa čak i predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić koji živi u Ogulinu.
Jedini koji je izostavljen iz ove javne nabave je župan Damir Jelić koji će, barem zasad, voziti stari automobil. Golf IV koji sad Jelić koristi je među novijima u sadašnjem voznom parku. Proizveden je 2013. godine i prešao je “tek” 72 tisuće kilometara. Novija je tek Dacia Logan iz 2014., dok su ostali automobili, njih 11, godišta od 2001. do 2007. Zajedno su prešli više od tri milijuna kilometara.
Stari automobili na prodaju
– Obzirom da su vozila koja Karlovačka županija trenutno koristi starijih godišta s puno prijeđenih kilometara, te takva zahtijevaju pojačano i skupo održavanje, odlučili smo se iz sigurnosnih, ekonomskih i ekoloških razloga nabaviti nova vozila i to na način da ćemo stara vozila Javnom objavom prodati i tako namaknuta sredstva iskoristiti za nabavu novih automobila, kažu nam još u Županiji. (KAportal)