Aktualno OG sada Ogulin

Obilježen Dan darivatelji krvi

U Pučkom otvorenom učilištu sinoć su se, na sam Dan darivatelja krvi, okupili davatelji krvi s područja Grada Ogulina i susjednih općina Plaški, Saborsko, Josipdol i Tounj. Obilježili su njihov dan i primili priznanja oni koji su krv darovali 10, 20, 30, 40, 50 i 75 puta. U Karlovačkoj županiji, rečeno je, ima 44 darivatelja koji su krv darovali sto i više puta, a danas na razini Gradskog društva Crvenog križa ima 392 aktivna darivatelja krvi, među kojima je 5 žena koje su krv darovale više od 55 puta.
Pozdrave darivateljima krvi uputile su predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Karmela Matić i ravnateljica Valentina Bartolović, zahvalivši im na spašavanju ljudskih života i svemu što čine. Isto je učinio i gradonačelnik Dalibor Domitrović, uručivši priznanja  i prigodne darove Grada Ogulina onima koji su krv dali 50 puta. Točnije, ovom prigodom je  priznanje primio jedino  Darko Domitrović (Kirbi), dok Brunoslav Grdić i Marinko Štajduhar, koji su također jubilarci sa 50 davanja,  nisu bili nazočni. Nije bio prisutan ni Ljubomir Trivanović, koji je krv darovao 75 puta, ali će im svima priznanja i pokloni biti uručeni naknadno. Evo kako je to izgledalo:

Obilježavanje Dana dobrovoljnih davatelja krvi uveličali su svojim nastupima članovi KUD-a Klek, te Zvjezdana Jurjević. Sve je završilo zajedničkim domjenkom.