Aktualno OG sada Ogulin

Izvorište Zdiška ponovo onečišćeno, opskrba vodom vraćena na Zagorsku Mrežnicu!

Naše tvrdnje o prespajanju opskrbe vodom na području Turkovića, iz članka “Opet problemi s pitkom vodom“, potvrdio je direktor Vodovoda i kanalizacije Zdravko Paušić kojeg smo jučer zatražili objašnjenje.
S obzirom na zadovoljavajuće rezultate kritičnih mikrobioloških parametara analitičkih izvješća pitke vode Zavoda za javno zdravstvo karlovačke županije, koji su temeljeni na posljednjim uzorcima neklorirane vode uzetih na izvoru Zdiška, tvrtka Vodovod i kanalizacija pustila je 25.10.2017. vodu iz izvorišta Zdiška u sustav opskrbnog područja navedenog izvorišta, uz redovito praćenje razine dezinfekcijskog sredstva u dopremljenoj vodi, čija uloga je spriječiti neželjene mikrobiološke uvjete.
Prema zabilježenim rezultatima razina dezinfekcijskog sredstva u vodi bila je zadovoljavajuće koncentracije  do 28.10.2017., a po primjećenim nepravilnostima i obavijesti građana 28.10.2017.djelatnici tvrtke ispuštaju vodu dopremljenu iz izvorišta Zdiška te nastavljaju opskrbu vodom iz sustava Zagorske Mrežnice. Opskrba iz izvora Zagorske Mrežnice traje i danas, a voda iz izvorišta Zdiška će se ponovno ispitati te uz suradnju s nadležnim institucijama nastojati utvrditi uzrok ponovnog onečišćenja vode“, kaže u odgovoru direktor tvrtke Zdravko Paušić.