Aktualno Županija

Pokvareni policajci – šljam u akciji : Našli žrtvu pa tražili 1.400 eura i 2.000 kuna nepostojećeg duga, pa ga onda još i pretukli

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv dvojice pokvarenih karlovačkih policajaca u dobi od 23 i 27 godina, koji su u rujnu uhićeni pod sumnjom da su od 26-godišnjaka pokušali iznuditi 1.400 eura nepostojećeg duga, a k tome su mu još pripisali 2.000 kuna kamata.

U strahu za svoj život

– Prvookrivljeniku se stavlja na teret da je 28. kolovoza 2017., ispred caffe bara u Karlovcu; u nakani da se nepripadno okoristi; hrvatskog državljanina (1991.) zatražio da mu preda iznos od 1.400,00 eura uz kamatu od dvije tisuće kuna na ime nepostojećeg duga čiju naplatu je u lipnju 2017. preuzeo od drugookrivljenika, prilikom čega ga je u više navrata šakom udario u predjelu lica, prsa i trbuha. Oštećenik mu je, u strahu za svoj život, 4. rujna 2017., na terasi ugostiteljskog objekta u Karlovcu, predao PVC prozirnu vrećicu u kojoj je bilo deset novčanica u apoenima od po 20,00 kuna, koju je prvokrivljenik preuzeo – priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Opomena stiže – SMS-om!?

– Drugookrivljenika se tereti da je točno neutvrđenog dana u lipnju 2017. godine, u Karlovcu, u ugostiteljskom objektu u koji je pristupio zajedno s prvookrivljenikom; u cilju da mu pomogne u počinjenju kaznenog djela za koje se tereti prvookrivljenika; rekao oštećeniku da iznos od 1.400,00 eura na ime nepostojećeg duga mora isplatiti milom ili silom prvookrivljeniku koji ga je preuzeo od njega do 27. kolovoza 2017. Nakon toga ga je, po proteku tog roka, 28. kolovoza 2017. u nekoliko navrata putem SMS poruka opomenuo da se mora pridržavati dogovora s prvookrivljenikom o predaji iznosa od 1.400,00 eura na ime nepostojećeg duga, da bi ga potom i nazvao i rekao mu, da kada mu on dođe da će mu biti i gore nego s prvookrivljenikom te da će platiti sve što mora, piše u optužnici. (kaportal.hr)