Aktualno OG sada Ogulin

Samo za odabrane?

“U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin u subotu, 28.10.2017., s početkom u deset sati u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj provedena je jednodnevna obuka članova savjeta mladih, a domaćin je bio naš Savjet mladih grada Ogulina. Provodili su je Mario Žuliček i Matija Kikelj” -napisala je u objavi na web stranicama Grada Ogulina predsjednica Savjeta  mladih Grada Ogulina Ines Galetić Žagar. U nastavku piše:
Obuke za članove savjeta mladih Udruga gradova u Republici Hrvatskoj provodi od 2015. godine, a namijenjena je županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih, kao i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih i za mlade, kao i zainteresiranoj javnosti.
U Obuci su, uz članice našeg Savjeta, sudjelovali članovi Savjeta mladih općine Josipdol,  članovi Savjeta mladih grada Duga Rese te članovi Savjeta mladih grada Ozlja.
Program se sastojao od tri modula: Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih...”

Zanimljivo je da smo o ovom skupu doznali tek  jutros. Nigdje skup nije službeno najavljen, a niti  na Facebook stranici Savjeta mladih nije bilo nikakve najave ovog događanja, pa se pitamo kako je  “zainteresirana javnost”  mogla znati da se obuka održava i kako su novinari, koji također nisu obaviješteni, o tome mogli izvijestiti “zainteresiranu javnost”?  Zanima nas na koji način su o provođenju obuke obaviješteni i drugi potencijalni sudionici, jer kako čitamo u objavi, obuka je namijenjena i za predstavnike izvršne i predstavničke vlasti, upravna tijela, službe, udruge mladih i za mlade?

Čini se da su se mladi našeg grada već sada počeli ponašati poput njihovih kolega, nešto starijih političara, koji su također prošli tjedan, prilikom rasprave o retenciji, smatrali da javnost za taj događaj ne treba znati?!

(foto:ogulin.hr)