Aktualno Županija

Župan Jelić u radnom posjetu Dugoj Resi – Državno odvjetništvo trebat će raspetljati situaciju s branom u bivšoj Pamučnoj

Problem brane na rijeci Mrežnici u prostoru bivše Pamučne, koju je prije sedam godina s posrnulom Pamučnom kupio varaždinski poduzetnik davno Davor Patafta danas je bila jedna od brojnih tema radnog posjeta karlovačkog župana Damira Jelića Dugoj Resi.
Kako je rečeno na sastanku, od 4 ispusta na brani 3 nije moguće otvoriti, stoga kad uslijed kiša vodostaj naraste, prijeti velika opasnost od pucanja brane, koja je zadnji puta sanirana pred trideset godina. Nadalje, vlasnik bivše Pamučne izgubio je koncesiju, ali i nadalje proizvodi i HEP-u prodaje električnu energiju u vrijednosti i do 300 tisuća kuna mjesečno. Grad je o ovoj situaciji obavijestio niz nadležnih institucija, ali dosad poduzeto nije ništa.
Ovo što sam sad čuo je ilegalno i državno odvjetništvo mora djelovati i raspetljati cijelu ovu situaciju. Posebno smo osjetljivi na ovaj problem, jer je riječ o obrani od poplave – istaknuo je župan Jelić te dodao kako je do sad bilo problema u suradnji, presedan je bio i naplata komunalne naknade Županiji od strane Duge Rese za sportsku dvoranu, no to je sve iza nas, budućnost valja graditi na zajedničkoj suradnji i dogovorima – zaključio je župan Jelić. Pojasnio je kako je Karlovačka županija već pokrenula neke projekte, kao što je rješavanje „Islanskog gejzira“ u Svetom Petru, a oko milijun kuna bit će uloženo u energetsku učinkovitost škole Vladimir Nazor i Srednje škole.
Karlovački župan Damir Jelić sa suradnicima i pročelnicima posjetio je i osnovne škole Ivan Goran Kovačić i Vladimir Nazor, zatim Dom zdravlja, Srednju školu Duga Resa, Specijalnu bolnicu za produženo liječenje, a na kraju o planovima i problemima razgovaralo se u i gradskoj upravi. (KAportal)