Aktualno Županija

Jesmo li spremni? Uskoro razvrstavanje otpada ili prijete kazne – Grad priprema javnu raspravu, Čistoća nabavlja kante

Nakon što je 1. studenog stupila na snagu Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom, a prema kojoj postaje obavezno razvrstavanje otpada uz predviđene i kazne za one koji to ne rade, krenuo je i tromjesečni rok za početak njegove provedbe. Koliko je Karlovac spreman za ovaj, ne baš jednostavan postupak provedbe Uredbe, provjerili smo u karlovačkoj gradskoj upravi te tvrtki Čistoća.

Kako nam je rečeno u Gradu, svjesni su obaveza koje su proizašle iz Plana gospodarenja otpadom RH kao i mjera koje su u nadležnosti Jedinica lokalne samouprave za ostvarivanje ciljeva gospodarenja otpadom koje je potrebno postići.

Odluka na javnu raspravu

– Grad Karlovac zajedno s Čistoćom intenzivno radi na prijedlogu Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada. Prijedlog Odluke bit će upućen na javnu raspravu 15. studenog 2017. u trajanju od 30 dana, a kako bi i građani svojim prijedlozima mogli sudjelovati u konačnom kreiranju, kažu u Gradu.

Kako dodaju, tvrtka Čistoća je dužna izraditi cjenik javne usluge, kao i da u narednom razdoblju osigura nabavu potrebnih spremnika. (kaportal.hr)