Aktualno OG sada Ogulin

Europskim novcem do novih radnih mjesta

Prije dva mjeseca Udruga slijepih Ogulin krenula je u pisanje i apliciranje prvog svog projekta koji bi se financirao iz Europskog socijalnog fonda. Natječaj je objavljen na stranicama Ministarstva regionalnog razvoja, a prijava i ocjena ide preko Ministarstva demografije. Prema riječima predsjednika Udruge Miljenka Vučića,  djelatnica Udruge Adriana Bokulić Vučić koja već provodi dva nacionalna projekta  i ima iskustva u pisanju projekata, upustila se u pisanje ovog prvog Euro projekta, uz konzultacije s vanjskom suradnicom Anom Martinez.

Projekt se odnosi na razvoj osobne asistencije za potrebite članove i nakon prijave ubrzo su doznali da je projekt prošao administrativnu provjeru i dobio  ocjenu relevantnosti  100 od 100.

„Ovo je prvi Euro projekt i prvi Europski novci koji dolaze u Udrugu slijepih Ogulin,  s kojima će se osigurati i dva nova radna mjesta na dvije godine. To će  doprinijeti  i Gradu Ogulinu “ -rekao nam je predsjednik Udruge slijepih Miljenko Vučić,  koji ne skriva zadovoljstvo i nastavit će raditi na tome da se usluga članovima poveća i da udruga djeluje  u modernom smjeru. To je, kaže nam,  i najavio prije pet godina kad je preuzeo kormilo Udruge.