Aktualno Županija

Dani u zatvoru mogu biti kraći uz dobar krimić – zahvaljujući donacijama građana, knjižnica karlovačkog zatvora dobila 270 novih knjiga

Knjižnica Zatvora u Karlovcu postala je bogatija za 270 novih knjiga.
Zahvaljujući KAlibri udruzi za promicanje kulture čitanje i inicijativi čitateljskog kluba „Luda čajanka“, građani grada Karlovca donirali su kratkom roku različite naslove. Enciklopedije, rječnici, knjige o samopomoći, krimići, trileri donirani su u sklopu projekta čija je ovo prva faza. Članice čitateljskog kluba i udruge ovim pute se zahvaljuju svima koji se odazvali inicijativi i donirali knjige.
Naime, Udruga KAlibra će kroz još dvije faze do kraja godine surađivati sa Zatvorom u Karlovcu. U narednim tjednima u dječjoj knjižari Knjiguljica održavati će se kreativne radionice izrade blagdanskih čestitki. Sav prikupljen novac od njihove prodaje iskoristiti će se za kupnju slikovnica, bojanki i igračaka namijenjenih prostoriji za dječje posjete karlovačkog zatvora.
– Roditelji i djeca zajedničkim čitanjem slikovnica razvijaju bliskost iako su odvojeni. Prosinac, mjesec u znaku darivanja, u prostorijama za posjete, obilježit će se prigodnim čitanjem priča za djecu čiji se roditelji nalaze u karlovačkom zatvoru, kažu nam u KAlibri.(KAportal)