Aktualno OG sada Ogulin

Policija provodi mjere, nadaju se brzom razrješenju slučaja

Prije dva  dana OGportal je objavio članak o divljanju nepoznatih počinitelja, koji su u noći sa  subote na nedjelju, imali  “akciju” uništavanja na relaciji Vijenac Ive Marinkovića – naselje Struga. Uništili su koševe, oštetili vatrogasne ormariće i vrata na teniskoj dvorani,  te razbili vjetrobransko staklo na jednom automobilu u naselju Struga. S obzirom da je takvo ili slično divljaštvo već neko vrijeme prisutno u tom dijelu grada i da se o tome vrlo otvoreno diskutira i na društvenim mrežama, zanimalo nas je što su odgovorni po tom pitanju poduzeli  trebaju li se građani bojati za svoju imovinu. Upite  smo poslali policiji i Gradskoj upravi.

Dobili smo odgovor iz Policijske uprave karlovačke. U njemu stoji:
Obavještavamo vas da je PP Ogulin zaprimila prijavu 50-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 12. studenog u Ogulinu oštetio osobni automobil tako da mu je razbio zadnje vjetrobransko staklo. Materijalna šteta u ovom slučaju je oko 2000 kuna. Također, u razdoblju od 11. do 12. studenog evidentiran je prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira vezano za prevrtanje više koševa za smeće i oštećenje drvene table u blizini škole u Ogulinu, a zaprimljena je i dojava o oštećenju metalnog vatrogasnog ormarića na sportskom objektu. Materijalna šteta u ovim događajima je oko 3000 kuna.

Vezano za ove događaje policija u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela i prekršaja provodi kriminalističko istraživanje koje je u ovom trenutku prioritetno policijskoj postaji, a s ciljem osiguranja sigurnosti imovine, te javnog reda i mira kod svih građana Ogulina.

Naime, nastavno na ove događaje ne možemo reći da se radi o učestalosti pojavnog oblika vandalizma na području Ogulina, već se radi o zasebnim slučajevima koji su se sada pojavili i koji će, vjerujemo, vrlo brzo biti i razriješeni. Kako bismo inače spriječili takve događaje policijski službenici Policijske postaje Ogulin postupaju po ukazanoj problematici već duže vrijeme, te putem prevencije, a po potrebi i putem represije, u suradnji sa ostalim nadležnim tijelima kontinuirano suzbijaju opisane oblike protupravnih ponašanja što se posebice odnosi na provedbe odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odredbi Odluke o zabrani konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama, te odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, u dijelovima koji se odnose na usluživanje, prodaju i konzumaciju pića koja sadrže alkohol maloljetnim osobama i osobama pod utjecajem alkohola, kako na javnim mjestima, tako i u ugostiteljskim objektima te trgovinama.

Policijska postaja Ogulin provodi i nadalje će aktivno provoditi mjere i radnje na suzbijanju opisane problematike, kako samostalno, tako i u suradnji sa nadležnim tijelima, što će zasigurno rezultirati povećanjem razine sigurnosti imovine i uspostavom javnog reda i mira narušenim ovim događajima“- kažu u Policijskoj upravi.