Aktualno OG sada Ogulin

„ Prijevremeno rođenje, važnost rane intervencije“

Na inicijativu mame jednog od najmanjih ogulinskih Palčića i Ogulin se ove godine uključio u akciju obilježavanja Međunarodnog dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. Ovaj se dan tradicionalno obilježava svake godine 17. studenog, raznim aktivnostima od kojih se neke protežu i na cijeli tjedan. Godina u kojoj se nalazimo je osma godina za redom kako Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ obilježava Svjetski dan prijevremeno rođene djece.

U Ogulinu se akcija održava po prvi put, a zahvaljući donacijama naših sugrađana, kako pravnih tako i fizičkih osoba i pokrovitelju, Gradu Ogulina, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Ogulina, Društvom Naša djeca Ogulin, te Udrugom Radost.

Tim je povodom u Gradskoj knjižnici i čitaonici večeras održano predavanje na temu „ Prijevremeno rođenje, važnost rane intervencije“ s ciljem upoznavanja naših sugrađana s problemima s kojima se Palčići susreću svakoga dana. Predavači su bili dr. Nada Brozović, dr. Zorka Erdelez Žgela, dr. Svetislav Polovina i fizioterapeutkinja Tanja Laktašić.