Aktualno Županija

Karlovčanin Željko Pavlin iz HS Produkta među pet nominiranih za najboljeg gospodarstvenika godine, biraju se i najznačajniji događaji

U organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista provodi se izbor za titulu Gospodarstvenika godine, kao i za najznačajniji gospodarski događaj godine. Titulu Gospodarstvenika godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik u Hrvatskoj, čije poslovanje ili snažan utjecaj presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Pet nominiranih

Među pet nominiranih gospodarstvenika je i direktor karlovačkog HS Produkta Željko Pavlin, a uz njega kandidati za ovu titulu su, abecednim redom, Željko Kukurin (Valamar Riviera), dvojac Robert i Silvio Kutić (Infobip), Marko Pipunić (Žito) i Mate Rimac (Rimac Automobili). Za njih se može i glasovati na ovoj adresi.

U konkurenciji za gospodarski događaj godine nominirani su: donošenje i provedba Lex Agrokor, pad udjela javnog duga u BDP-u, početak realizacije LNG terminala, odobrenje sredstava EU za Pelješki most i rezultati ovogodišnje turističke sezone.

Puške VHS-K2 za MUP

Upravo će danas u Karlovcu biti potpisan Ugovor o nabavi tisuću jurišnih puški VHS-K2 za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova RH. Potpisivanju ovog ugovora prethodilo je testiranje puške koje je omogućio Sporazum o poslovnoj suradnji potpisan krajem rujna ove godine. Ugovor će ispred HS-a potpisati direktor Pavlin, a za MUP ministar Davor Božinović. (kaportal.hr)