Aktualno OG sada Ogulin

Ljubičasti baloni za Palčiće

Na inicijativu mame jednog od najmanjih ogulinskih Palčića i Ogulin se ove godine, po prvi put,  uključio u akciju obilježavanja Međunarodnog dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. Pokrovitelj je bio  Grad Ogulinu, a organizatori Turistička zajednica grada Ogulina, Društvo Naša djeca Ogulin, te Udruga  Radost. Tim je povodom, podsjećamo, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u četvrtak   održano predavanje na temu „ Prijevremeno rođenje, važnost rane intervencije“ s ciljem upoznavanja naših sugrađana s problemima s kojima se Palčići susreću svakoga dana.

Brojni su gradovi u Hrvatskoj danas zasvijetliti ljubičasto za Palčiće. Među njima, nažalost, nije bio Ogulin, jer je sve pokvarila kiša, pa Frankopanska kula nije postala ljubičasta. Bez obzira na to, bilo je lijepo vidjeti naše male i velike sugrađane kako su se okupili na Trgu hrvatskih rodoljuba podržavajući  ovu akciju puštanjem ljubičastih balona.

U ime organizatora pozdrave svima su uputile direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković  i zamjenica gradonačelnika grada Ogulina Ivana Salopek Šumonja.

Foto galerija IN FOTO VIDEO & DIZAJN