Aktualno Županija

Kamioni natovareni drvnom građom oštećuju ceste, župan inicirao sastanak na tu temu – pitanje kako ih sanirati i tko će to platiti

Kamioni natovareni drvnom građom svakodnevno oštećuju prometnice, osim onih državnih, stradavaju i županijske, lokalne i nerazvrstane ceste. Kako ih zaštititi i sanirati one koje su oštećene, danas je bila tema razgovora pokrenutog na inicijativu župana Damira Jelića.

Na sastanak su došli predstavnici Županijske uprave za ceste Karlovac, Uprava šuma Karlovac i Ogulin, voditelj službe Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture načelnik PP Karlovac.

Problematični privatnici?

– Nakon što su od strane ŽUC-a izneseni podaci o prometnicama i njihovu oštećenju, predstavnici Hrvatskih šuma su naglasili da izvoz drva drže pod zakonskim ograničenjima, ali da je veći problem s privatnim posjednicima i prijevoznicima, navode iz Karlovačke županije rezimirajući zaključke sastanka.

Kako se navodi, bit će pripremljen sporazum kojeg bi potpisali ŽUC, Karlovačka županija i jedinice lokalne samouprave te Uprave šuma Karlovac i Ogulin oko standardizacije rada u cilju onemogućavanja svih oblika nepravilnosti u ovim poslovima.
Koridori izvoza drveta

Sporazum će biti proslijeđen Upravi prometne inspekcije pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te Policijskoj upravi karlovačkoj kako bi svi koridori izvoza drveta bili definirani, dok će svi ostali biti pod pojačanom kontrolom nadležnih službi.

Jedino je, proizlazi iz izvješća, ostalo nedefinirano tko će već postojeća oštećenja platiti…(kaportal.hr)