Aktualno Županija

Turistički rezultati u posezoni: Rakovica i dalje rekordno, rastu Karlovac i Ogulin, mali “boom” u Saborskom i velik pad u Draganiću

I u rujnu su nastavljeni odlični turistički rezultati u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Kada su u pitanju brojke, opet najzadovoljniji mogu biti Karlovčani, jer broj dolazaka i noćenja turista u našem gradu kontinuirano raste već treću godinu za redom. U postotku, pak, rujan je bio najuspješniji u Ogulinu.

U Karlovcu je tijekom mjeseca rujna ostvareno 4.510 turističkih dolazaka i 6.927 noćenja što je za 22% više dolazaka i 11% više noćenja nego u istom mjesecu prošle godine. Ogulin su, pak, posjetila 2.062 turista, koji su ostvarili 2.778 noćenja – to je čak 38% dolazaka i 40% noćenja više nego što je ostvareno u rujnu 2016. godine.

Brojke su u porastu i u Dugoj Resi i Slunju, dok je Ozalj nažalost zabilježio pad. Kažemo nažalost, jer Ozljani se zaista trude u turističkom sektoru, ali i dalje ostaju prilično neprepoznati. Brojke su male, a pritom i u padu. Konkretno, u rujnu je Ozalj posjetilo tek 282 turista, koji su ostvarili 359 noćenja.

Kada su općine u pitanju, već godinama je poznato da je Rakovica turistički rekorder u kontinentalnom dijelu Hrvatske pa veseli da su brojke i dalje u porastu. U rujnu je u Rakovici zabilježeno čak 35.573 noćenja, ili 4,5% više nego u istom mjesecu lani. Najveći porast zabilježen je u Saborskom, koje je u rujnu imalo respektabilno 591 noćenje, ili čak 223% (!) više nego u 2016. godini, dok je najveći pad zabilježio Draganić – tamošnje 341 rujansko noćenje je pad od čak 33% u odnosu na prošlu godinu. (jutarnji.hr)