Aktualno OG sada Ogulin

Zašto kasne poštanske pošiljke?

Nakon vlastitih iskustava novinara OGportala sa privatnom i službenom poštom, koja ovaj mjesec dobrano kasni, javilo nam se i nekoliko naših sugrađana koji su se također potužili da im poštanske pošiljke nisu isporučene. Većini su , naravno, problem računi čija dostava također kasni. Mi smo se raspitali, prvo naravno onako u kuloarima i pokušali saznati što se događa. Prema nekim navodima, naši, domaći, „ogulinski“ poštari su na bolovanju, a kao zamjena stiglo je nekoliko poštara iz drugih poslovnica pošte, koje se ne snalaze baš najbolje sa ogulinskim ulicama i naseljima. Odlučili smo te navode provjeriti na odgovarajućoj adresi, pa smo pitanja poslali na službu za odnose s javnošću Hrvatske pošte. Odgovor je stigao vrlo brzo i u njemu su spomenuti navodi u najvećem dijelu i potvrđeni. U odgovoru stoji:
Provjerom informacija na terenu utvrđeno je da je na području Ogulina bilo poteškoća u dostavi. Međutim te poteškoće su uspješno riješene te sada nema nikakvih zaostataka i sve se pošiljke uredno uručuju. Naime, na području Karlovačke županije zabilježen je izvanredni porast bolovanja te je čak i uz maksimalni napor, angažiranje rezervi i nova zapošljavanja došlo do manjih kašnjenja. Želimo napomenuti kako je ovo doista vanredan slučaj. Ispričavamo se korisnicima s područja Ogulina na kašnjenju.

Uz spomenuto, iz Hrvatske pošte kažu kako i dalje traže nove zaposlenike pa im se svi oni koji traže posao i željni su raditi u sustavu HP-a mogu javiti. I taj dio prenosimo u cijelosti s nadom da će neki od brojnih nezaposlenih sugrađana možda naći zaposlenje.

Hrvatska pošta, kao i niz kompanija u zemlji, suočena je s izazovom u pronalaženju zaposlenika na operativnim radnim mjestima. Obzirom da u svim županijama, a tako i u Karlovačkoj, postoji uobičajena fluktuacija radnika koja se nažalost povećava zbog odlaska radne snage u inozemstvo, potrebno je zapošljavanje dodatnog broja poštara. Iz tog razloga trenutno je otvoren natječaj za zapošljavanje poštara za opću dostavu (https://www.posta.hr/UserDocsImages/posta/karijera/natjecaj/2017/oglas_postar.pdf). Na natječaju tražimo veći broj poštara i poštarica opće dostave u mnogim naseljima u Hrvatskoj, sukladno potrebama organiziranja procesa rada. Naime, Razvojna strategija Pošta2022. veliki naglasak stavlja na razvoj temeljne djelatnosti te je pokrenut i snažan investicijski ciklus. Zbog ulaganja u razvoj temeljnog poslovanja i porasta broja pošiljaka, Hrvatska pošta traži i kontinuirano će tražiti nove radnike. Prijave zaprimamo kroz cijelu godinu, a svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti slanjem životopisa poštom ili online na: https://www.posta.hr/zelim-raditi-u-posti/303. Posao poštara nije lak, ali Hrvatska pošta nudi dinamičnu radnu okolinu i sigurno i stabilno radno mjesto te brojne prednosti za radnike kako u dodatnim financijskim nagradama tako i u vidu sistematskih pregleda, mogućnosti edukacije i slično.“