Aktualno OG sada Ogulin

Od danas do četvrtka oko tristo novinara u Sv. Martinu na Muri

Dijalog predstavnika medija, nakladnika, regulatornih agencija, te predstavnika Vlade i medijskih stručnjaka i ove će se godine nastaviti na jubilarnim 10. Danima elektroničkih medija. Od 21. do 23. studenog u Svetom Martinu na Muri okupit će se više od tristo sudionika koji će sudjelovati u raspravi o temama među kojima su najavljene:
•                      Medijska strategija Republike Hrvatske
•                      Digitalni radio – Novi početak
•                      Djeca i mladi – Izazovi života u medijskom svijetu
•                      Televizije – Nikad jače ili slabije
•                      Autorska prava u medijskoj i glazbenoj industriji
•                      Budućnost neprofitnih medija
•                      Sankcioniranje govora mržnje i Zakon o elektroničkim medijima
•                      Kolektivni ženski sport i mediji
•                      Programske osnove
Među visokim predstavnicima na Danima elektroničkih medija ove se godine očekuju ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja će sudjelovati u panelu o medijskoj strategiji te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak koja će biti panelist na temu Djeca i mladi – Izazovi i opasnosti života u medijskom svijetu.
Osim najavljenih tema, Agencija za elektroničke medije predstavit će brojne projekte u kojima sudjeluje i kojima je inicijator. Na ovogodišnjim Danima elektroničkih medija naglasak će biti na temama koje su trenutno od najvećeg interesa za medijske nakladnike u Hrvatskoj, a donošenje medijske strategije je jedna od njih.
„U proteklih deset godina Dani elektroničkih medija izrasli su u najznačajniji događaj u ovom sektoru u Hrvatskoj. Razmjenom znanja, iskustava i dobre prakse nastavlja se rad i dijalog nakladnika, regulatora i drugih dionika na usuglašavanju stajališta o brojnim aktualnim temama i otvorenim pitanjima. Ovim smo jubilarnim izdanjem Dana obuhvatili trenutno najaktualnije teme u svijetu audiovizualnih medijskih usluga. Sigurni smo da ćemo u ova tri dana naći odgovore na mnoga otvorena pitanja i dati poticaj za daljnji razvitak medijske industrije u Hrvatskoj“, izjavio je Damir Hajduk, ravnatelj Agencije za elektroničke medije i predsjednik Vijeća za elektroničke medije.
Organizatori Dana elektroničkih medija su Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Agencija za elektroničke medije i Nacionalna udruga televizija, dok su partneri Odašiljači i veze, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti te Hrvatsko društvo skladatelja – Služba zaštite autorskih muzičkih prava. Jubilarni Dani elektroničkih medija održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Među novinarima koji sudjeluju na Danima elektroničkih medija su i predstavnici  Radio Ogulina.