Aktualno OG sada Ogulin

Jutros od šest sati pojačan nadzor brzine

Po uzoru na  TISPOL-ovu akciju, na području svih policijskih uprava, pa tako i na području Policijske uprave karlovačke provest će se kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila u vremenu od 06,00 sati 23. studenog do 06,00 sati 24. studenog. Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju policija i unaprijed najavljuje. Pri tom i građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju javiti nadležnoj policijskoj upravi.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. U proteklom periodu pozvali smo građane da predlože  lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije. Tijekom akcije koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

Uzimajući u obzir činjenicu da je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, pozivamo vozače na poštivanje svih prometnih propisa koji se odnose na ograničenja brzine. Spomenuli bismo da je u listopadu 2017. godine, od ukupno 95 prometnih nesreća u 21 prometnoj nesreći uzrok bila brzina neprimjerena uvjetima.