Aktualno Županija

Na pomolu novo stranačko uhljebljivanje? Mandić tvrdi, za novog direktora Turističke zajednice uvjet rad, a ne plava knjižica

– Nemam dilemu kad govorimo o novoj osobi hoće li uvjet biti plava knjžica itd. itd., samo se možemo nadvikivati. Neću dijeliti ljude na plave, crvene, žute knjižice… kakve god, pokušat ću da se svaka od tih osoba predstavi javnosti najprije referencama svoje struke, iskustva onoga što je radila do sad. Turističko vijeće je odlučili do 8. prosinca raspisati natječaj, raspisat ćemo. Jedan od uvjeta je da kandidat mora imati minimalno 3 godine rada u turizmu, a dogovorili smo i da ćemo svim kandidatima dati priliku da se i predstave Turističkom vijeću. To je jedini način da sve upitnike koji se javljaju, bilo o stranačkoj pripadnosti ili nekoj drugoj vezi, sučelimo s odgovorima je li netko stručan ili nije.

Rekao je to gradonačelnik Damir Mandić, odgovarajući na današnjem Aktualcu na pitanje Dubravka Golubića (SDP) o nedavnom razrješenju direktorice Turističke zajednice i izboru novog direktora.
– Koji su razlozi za razrješenje i kakvi će biti kriteriji za direktora? Da li to treba biti osoba s iskustvom rada u turizmu, da li ćete inzistirati na referencima struke i znanja ili će glavni uvjet biti da se radi o zaslužnom članu HDZ-a, pitao je Golubić.
Mandić je ponovio da je direktorica razriješena po odredbama Statuta jer nakon što Turističko vijeće nije prihvatilo njeno izvješće o radu, nije ni očitovanje koje je uslijedilo pa je on, kao predsjednik Turističke Zjednice, morao pokrenuti postupak razrješenja.
– Pitanje izvješća je najobičnija stvar da nije bilo izvješća, konkretnih podataka što je direktorica radila po pitanju organizacije nekih manifestacija, gdje Turističke zajednice, u stvari, nije ni bilo. Osnovna zadaća TZ su manifestacije i promocija i u tom dijelu je TZ zakazala, to je otvoreno pitanje i to je glavni razlog zbog kojeg očitovanje nije prihvaćeno i direktorica je razrješena, izjavio je Mandić.(KAportal)