OG sada Ogulin

Tamburaški orkestar Karlovac nastupio u Ogulinu

Karlovački tamburaški orkestar već punih 70 godina djeluje na očuvanju i njegovanju tamburaške glazbe u gradu Karlovcu i okolici. Od 1998. godine,  redovito i s puno uspjeha sudjeluje i na smotrama tamburaških orkestara i malih sastava u organizaciji ZOAKD Karlovac.
Od osnutka, orkestar nekoliko puta mijenja ime, da bi ime Karlovački tamburaški orkestar bilo usvojeno 2009. godine. Iste godine, orkestar zajedno s karlovačkim glazbenicima pokreće seriju koncerata pod nazivom „Karlovčanima s ljubavlju“, a svaki koncert je tematski. Tako se u zvuku tamburice može čuti filmska, zabavna, starogradska, narodna i sakralna glazba.
U siječnju 2015. godine održan je deseti jubilarni koncert „Karlovčanima s ljubavlju“, koji je ujedno bio i promocija istoimenog nosača zvuka, na kojemu su sadržane sve najljepše melodije i pjesme s prethodnih devet koncerata. Ujedno je promoviran i video spot za pjesmu „Lipo ti je kad se kuruz sije“ napravljen u suradnji s članicama FD „Vuga“.
Nakon uspješnog i stručnog mentorstva cijenjenog dirigenta, gospodina Mihajla Šepe, koji je orkestar vodio dugi niz godina, 2016. godine dirigentsku palicu preuzima mladi i iznimno talentirani karlovački tamburaš Alen Blažević pod čijim vodstvom KTO nastavlja neumorno raditi na promicanju tamburaške glazbe.

Članovi orkestra nastupili su večeras od 18 sati i u našem gradu, te u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ogulin održali odličan  koncert, povodom 70. obljetnice djelovanja. Na programu su bile tamburaške obrade najljepših zabavnih, klasičnih i tamburaških skladbi. Ulaz je bio slobodan, ali ni to nije motiviralo Ogulince da u većem broju dođu poslušati ovaj koncert. Šteta.