Aktualno Županija

Uoči Božića centar grada u novom ruhu – stigli novi ukrasi, pri kraju radovi u Vitezovićevoj, Šipuševoj i Šebetićevoj

Novi božićni ukrasi, završni radovi na uređenju i šminkanju Vitezovićeve, Šipuševe i Šebetićeve ulice… sve ukazuje da će u adventsko vrijeme centar grada imati novo i dakako reprezentativnije ruho od dosadašnjeg.

Pješačka zona

Naime, još od kolovoza su bageri u centru grada, gdje je izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže, zamjena komunalne infrastrukture i uređenje prometnih površina. Šebetićeva je, kao što smo već pisali, postala pješačka zona i nakon što je popločena na redu je opremanje rasvjetom i ostalom urbanom opremom.

Pri kraju su radovi u Šipuševoj gdje se upravo postavlja asfaltni sloj dok u svoju završnu fazu ulaze i radovi na najzahtjevnijoj i površinski najvećoj od ove tri ulice – Vitezovićevoj.

Nakon zime, nastavak radova
Podsjetimo, ovim projektom je obuhvaćena rekonstrukcija 500 metara vodovodne i 845 metara kanalizacijske mreže, što je bilo nužno zbog dotrajalosti. Ovaj je posao kao i sredstva osigurao Vodovod i kanalizacija, dok je drugi dio posla, onaj najvidljiviji na tlu bio zadatak Grada. Ukupna vrijednost radova je veća od 7,5 milijuna kuna.

Nakon zimske pauze, radovi se nastavljaju. Na redu su susjedne Mažuranićeva obala i Gundulićeva ulica. (kaportal.hr)