Aktualno Županija

Karlovački uglednici oprali 1,9 milijuna kuna?

RAZNIM MALVERZACIJAMA OŠTETILI DRŽAVNI PRORAČUN Karlovački uglednici oprali 1,9 milijuna kuna?

 

Petorica viđenijih Karlovčana i jedan knjigovodstveni servis s direktoricom optuženi su da su nizom kaznenih djela protiv gospodarstva, radnih odnosa, socijalnog prava i krivotvorenja ostvarili 1,890.008,53 nepripadajuće kune Hrvatskom rukometnom klubu Karlovac, odnosno da su za taj iznos oštetili državni proračun.

Kaznena djela, kako se navodi u optužnici Općinskoga državnog odvjetništva u Karlovcu, počinjena su 2007. i 2008. godine. Optužnicom su obuhvaćene osobe vrlo bliske karlovačkom HDZ-u i od velikog povjerenja tadašnjega gradonačelnika, a danas župana i najmoćnijega karlovačkog političara Damira Jelića (bivšeg rukometaša HRK Karlovac), koje su i sada na odgovornim funkcijama. To su Dubravko Strnić, bivši čelnik HRK Karlovac, danas djelatnik gradskog Vodovoda i glavni tajnik gradskog HDZ-a, Ivan Fink, šef Sindikata karlovačke policije, Tomislav Polić, u inkriminirano vrijeme predstavnik Športske zajednice, danas direktor gradske tvrtke Mladost, djelatnik Mladosti Danijel Trupković, koji je u to vrijeme bio predsjednik gradske Mladeži HDZ-a, te HDZ-ovac Petar Banić, predsjednik karlovačke Hvidre.

Strnić je, prema optužnici, organizirao da se novac namijenjen radu kluba, čiji je račun tada bio u blokadi zbog dugova, preusmjeri preko računa Športske zajednice na druge udruge – RK Dubovac (Fink), Taekwondo Švarča (Trupković) i Hvidre (Banić), da ga odgovorni ljudi u tim udrugama podignu u gotovini te predaju na ruke Strniću koji bi potom rješavao klupske obveze igračima, ne plaćajući na te iznose doprinose i poreze. Strnić i Polić su se tijekom istrage branili šutnjom, a ostali su porekli krivnju. (jutarnji.hr)