Aktualno OG sada Ogulin

Nikolina Luketić Delija: “Jedino što se ruši i ponovo postavlja su gipskartonske ploče sa stropa dvorane koje su postavljene prije 7 godina, te se montira još jedna čelična konstrukcija i radi dodatni protupožarni sendvič”

 

Nakon što smo 14. studenog poslali upit Pučkom otvorenom učilištu u vezi radova koje obavljaju u unutrašnjosti zgrade, a u kojem smo zatražili odgovor na pitanje zašto se sada  ruše stepenice i skida izolacijski materijal koji je nedavno postavljen,  dobili smo odgovor v.d. ravnateljice Nikoline Luketić Delija, u kojem stoji:

Pučko otvoreno učilište Ogulin je putem elektroničkog oglasnika javne nabave provelo javno nadmetanje male vrijednosti: MV- 1/17. – Rekonstrukcija i opremanje objekta Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, s namjerom potpisivanja okvirnog sporazuma s jednim gospodarskim subjektom na rok od 4 godine. Predmet nabave su bili svi radovi i kompletno opremanje objekta POU Ogulin do potpunog završetka što uključuje veliku polivalentnu dvoranu sa pozornicom, scenskom rasvjetom i razglasom te kino opremom, izlazni hodnik, garderobe, ulazni hol te sve ostale popratne prostore.

U postupku nabave po predmetu nabave „Rekonstrukcija i opremanje objekta Pučkog otvorenog učilišta Ogulin“ odabrana je ponuda 046-2017. ponuditelja Suhomont, d.o.o., Vinkovci s cijenom od 8.002.953,25 kn.

Također je potpisan Ugovor br 1/ 2017. na iznos od 1.400.000,00 kn + PDV odnosno 1. 750.000,00 kn.

Svi radovi vrše se na temelju projektno tehničke dokumentacije i ishodovane građevinske dozvole iz 2016.godine.

Radovi koji su u tijeku u najvećem su dijelu vezani za veliku polivalentnu multimedijalnu (kino, kazališnu) dvoranu te za popratne prostore, a sve radove prati projektantski nadzor, glavni nadzorni inženjer te nadzorni inženjeri za svaki posebni dio radova, instalacija i opremanja. Koordinacije se redovito održavaju svakog utorka ili četvrtka na kojima sudjeluju predstavnici izvođača, barem 5 – 6 nadzornih inženjera, koordinator zaštite na radu te projektantski nadzor.

U tijeku su preostali građevinski radovi i radovi postavljanja dodatne čelične konstrukcije na stropu dvorane. Naime, prilikom ishodovanja prve građevinske dozvole projektna dokumentacija je predvidjela da se namjena prostora nekadašnje gradske kavane ne mijenja, te je taj prostor i nadalje trebao biti ugostiteljski objekt koji se trebao također koristiti i kao ulazni hol i čekaonica u veliku dvoranu. Međutim, prije dvije godine je odlučeno da se navedeni prostor nekadašnje gradske kavane iznajmi te je na temelju javnog natječaja potpisan ugovor o zakupu prostora s Bipom.
Navedena prenamjena prostora je iziskivala novu lokacijsku i građevinsku dozvolu jer se promijenilo sljedeće: ulaz u dvoranu, ulazni hol, položaj sjedišta mezanina, izlazni otvori, sanitarni čvorovi za posjetitelje dvorane te položaj protupožarnih hodnika. Novi zakon o požarnoj zaštiti je znatno rigorozniji u odnosu na zakon koji je bio prije osam godina kada se radio spušteni strop u dvorani, te smo sve protupožarne kanale kao i osiguranje građevine od potresa morali usuglasiti s njime. Protupožarni kanali su ostali isti s time da je još jedan dodan a bilo je potrebno demontirati gipskartonske ploče sa stropa velike dvorane, postaviti prema projektu još jednu dodatnu protupožarnu  čeličnu konstrukciju i protupožarnu izolaciju  a postavljanje navedenog je u tijeku.  Bez ovih radova ne bismo bili u mogućnosti dobiti uporabnu dozvolu jer je objekt POU Ogulin objekt visoke sigurnosne namjene, odnosno svi prostori iznad 200 sjedećih mjesta moraju zadovoljiti najviše kriterije protupožarne zaštite te zaštite od potresa. Dakle, jedino što se ruši i ponovo postavlja su gipskartonske ploče sa stropa dvorane koje su postavljene prije 7 godina te se montira još jedna čelična konstrukcija i radi dodatni protupožarni sendvič te zatvara strop dvorane. Svi navedeni radovi vezani za protupožarnu konstrukciju dvorane su u cilju maksimalnog osiguranja objekta i posjetitelja od eventualnog požara i potresa. Svi ostali radovi koji su u tijeku su nastavak radovima koji su izvedeni“- stoji u odgovoru Nikoline Luketić Delija.