Aktualno OG sada Ogulin

Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije otvara u Ogulinu Službu za zaštitu mentalnog zdravlja

ZJZKA

Od četvrtka 7. prosinca 2017. godine u Ogulinu započinje s radom Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti  Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Razlozi početka djelovanja Službe na području Ogulina su medicinski i socioekonomski. Zbog sve više  evidentnih problema i potreba, posebno populacije adolescenata te pružanja pomoći  u svezi zloporabe  droga,  problema s alkoholom i korištenjem drugih psihoaktivnih sredstava, kao i komorbiditetnih psihičkih poteškoća, veliki dio korisnika  iz Ogulina i područja koje gravitira Ogulinu, do sada nije imao prilike primiti stručnu pomoć,  niti je imao ekonomskih mogućnosti doći u sjedište Službe u Karlovcu kako bi bio zbrinut vezano za navedene poteškoće.

Stoga je Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije odlučio otvoriti Ispostavu Službe za zaštitu mentalnog zdravlja u Ogulinu.

Za rad Službe Grad Ogulin je osigurao  prostor koji je dat na  korištenje bez najma i  u čije je uređenje uložio oko 25.000,00 kuna.

Službu će pokrivati tim u sastavu: Marko Kraljević, dr. med. specijalist psihijatrije – voditelj Službe, Valentina Ričković, prof. psihologije, Ivica Đerek, medicinski tehničar, a radit će na adresi Bernardina Frankopana 13, I. kat , bivše prostorije HZZO, četvrtkom  od 9 – 14 sati. (ogulin.hr)