Aktualno Županija

Vrtić Park za 3,3 milijuna kuna kupio Ivan Žabčić, suvlasnik HS Produkta – bit će prvi susjed svojoj kćeri koja već obnavlja Ledo

Novi vlasnik vile u kojoj je bio vrtić Park bit će Ivan Žabčić iz Ozlja, suvlasnik karlovačkog HS Produkta.

Ponuda imućnog industrijalca je jedina pristigla na javni natječaj za prodaju ove nekretnine, kojom je Grad vilu u Lopašićevoj ulici 5, zgradu od 230 i dvorište od 1.077 kvadrata, ponudio po početnoj cijeni od 3,256.920 kuna. Žabčić je ponudio 43.080 kuna više od toga.

Žabčićeva ponuda – jedina

– Na natječaj je pristigla jedna ponuda, a ponuditelj je fizička osoba – Ivan Žabčić iz Ozlja. Ponuđena cijena iznosi 3.300.000 kuna. Budući da je ponuda u potpunosti pravovaljana, gradonačelnik je donio Odluku o njezinom prihvaćanju, rečeno nam je u karlovačkoj gradskoj upravi.

Tu gradonačelnikovu odluku ne treba potvrditi Gradsko vijeće, pojašnjavaju u Gradu, jer je Odlukom o raspolaganju nekretninama u vlasništvu Grada Karlovca propisano: “U slučaju kada je odluku o odobrenju prodaje nekretnine donijelo Gradsko vijeće, gradonačelnik je ovlašten donijeti odluku o prihvatu ponude natjecatelja koji ispunjava uvjete natječaja i koji je ponudio najvišu kupoprodajnu cijenu.” Stoga je trebalo samo potpisati ugovor, a kupcu preostaje platiti zgradu smještenu u jednom od najljepših dijelova Karlovca.
Prvi susjed svojoj kćeri

– Nakon prihvata ponude od strane Grada Karlovca, 27.11.2017. između Grada Karlovca i Ivana Žabčića je zaključen kupoprodajni ugovor za predmetnu nekretninu, a kupoprodajna cijena iznosi 3.300.000 kuna, koju je kupac dužan u roku 30 dana od dana zaključenja ugovora isplatiti prodavatelju, pojasnili su iz Grada.

Nakon što dogovorenu svotu uplati i postane vlasnik vile, Žabčić će postati i prvi susjed svojoj kćeri: susjednu vilu, u kojoj je bio vrtić Ledo, Ana Kirinčić iz Ozlja je od Grada kupila priije godinu dana za 2,5 milijuna kuna. Njena ponuda je također bila jedina pristigla na natječaj kojim je Grad prodavao tu zgradu i zemljište u Lopašićevoj 3, za koje je početna cijena bila 2,385.000 kuna. Odluke o prodaji obiju vila Gradsko vijeće je donijelo iz drugog pokušaja, nakon što su izrađene nove procjene vrijednosti, a tako i povećane početne cijene, oba puta za oko 200.000 kuna.

Nedaleko od Žabčića vilu je kupio i drugi suvlasnik HS Produkta Marko Vuković. Nekad raskošno zdanje preko puta Džafera već neko vrijeme adaptira se u potpunosti. (kaportal.hr)