Aktualno Županija

Dario Janković na čelu “novog” karlovačkog SDP-a: Pred nama je posao, ništa drugo!

– Pred nama je samo posao, ništa drugo! Bez previše kompliciranja, razmišljanja, jednostavno: treba se vratiti na ono mjesto na kojem smo bili. Ne nužno brojem članova, ali prepoznatljivošću, kvalitetom rada, jasnom komunikacojm i s građanima i s političkim partnerima, a i s političkim oponentima, rekao je za KAportal Dario Janković, sinoć izabrani predsjednik karlovačkog SDP-a.

Osim predsjednika, na Izbornoj konvenciji SDP-ovci su izabrali i potpredsjednike GO Dragicu Malović i Alena Benkovića, te 11 članova Gradskog odbora: Hrvoja Žibrata, Antona Vlašića, Željku Verner, Mladena Rakočevića, Ehlimanu Planinac, Krešimira Latina, Dubravka Golubića, Nikolu Dragića Krivokuću, Miroslava Delića, Zdenka Boguta i Josipa Benčića. Birani su, po prvi put, preferencijalnim glasovanjem, što je, po Jankovićevim riječima, možda bolje odrazilo volju glasača, donijelo i neka nova i neka stara imena, ali sada svima predstoji isto: rad.

– Prvo ćemo se, kao što smo jučer i razgovarali, na osnovu uočenih slabosti i postavljenih smjernica organizirati, razdijeliti zadatke i “skrojiti” program. Najprije ćemo ga prezentirati ovom malom broju članova, a onda raditi na tome da ono što striktno definiramo, pošteno i napravimo, rekao je Janković.

Nije mu prvi put da je predsjednik karlovačkog SDP-a. Bio je to i od 2005. do 2009., nakon što je, baš kao i ove godine, Gradska organizacija raspuštena, pa iznova konstituirana.(KAportal)