Aktualno Županija

Krađa i lažno predstavljanje

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Jučer je u Policijskoj postaji Ozalj zaprimljena prijava 54-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 24. studenog do 1. prosinca na području Kamanja provalio u prostor trgovačkog društva i otuđio ralicu za snijeg. Materijalna šteta veća je od 29.000 kuna.

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena i prijava 82-godišnjakinje da ju je prošlog tjedna nazvala ženska osoba i predstavila se kao službenica FINA-e te joj rekla da bi trebala doći u FINA-u Zagreb radi zamjene starih novčanica, što ona nije učinila. Nadalje, jučer tijekom dana nazvala ju je ženska osoba i predstavila se kao djelatnica banke te najavila dolazak inspektora iz policije kojem mora dati sav novac kako bi ga on donio u banku te će biti stavljen na njezin račun. Nakon toga u stan joj je došla muška osoba i predstavila se kao policijski inspektor te mu je 82-godišnjakinja predala određeni novčani iznos, nakon čega se on udaljio. Nakon provjere u banci 82-godišnjakinja je uvidjela da novac nije stavljen na račun te da je prevarena. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Vezano za ovaj pojavni oblik prijevare iz prakse proizlazi da su žrtve ovakvih kaznenih djela najčešće osobe starije životne dobi koje ovim putem ponovno podsjećamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom, te da o svemu obavijeste policiju na broj 192.