Aktualno Županija

„Policijska humanost na djelu“

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, u vrijeme darivanja i brige za druge, djelatnici Policijske uprave karlovačke još jednom su pokazali da je humanost jedna od vrijednosti koja je neprocjenjiva. Potaknuti duhovnim predavanjem vlč. Odilona Gbenoukpo Singbo, kapelana Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a koje je održano u Policijskoj upravi karlovačkoj povodom Dana policije, dobrovoljnim novčanim prilozima iskazali su upravo tu svoju vrlinu i prikupili određeni novčani iznos za dom – školu za djevojke u državi Benin u Africi.

Na duhovnom predavanju, koje je održano povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, danas 12. prosinca, a koje je održao svećenik Varaždinske biskupije vlč. Karlo Šimek, načelnik Josip Ćelić uručio je vlč. Odilonu prikupljena novčana sredstva.

Prilikom obraćanja djelatnicima policije vlč. Odilon je zahvalio na velikodušnom poklonu koji će ovog Božića posebno razveseliti 26 djevojčica iz Benina, za koje ove godine nisu bila osigurana novčana sredstava za božićne poklone. Upravo ovim malim darom djelatnika policije djevojčicama će biti kupljeni božićni pokloni.

Kada govorimo o humanosti djelatnika policije, istaknuli bismo da policijski službenici promiču humanost i kroz Zakladu policijske solidarnosti, koja djeluje od 5. svibnja 2006. godine, te sukladno svojim mogućnostima izdvajaju novčana sredstva u fond Zaklade iz kojeg se pruža financijska pomoć za liječenje teško oboljelih djelatnika i članova njihovih obitelji, socijalno ugroženim obiteljima i obiteljima poginulih policijskih službenika kao i onima u potrebi unutar sustava MUP-a RH.

Upravo u tom dijelu iskazivanja humanosti karlovački policajci prvi su u državi u postotku članova koji svojim dobrovoljnim prilozima iz osobnog dohotka izdvajaju u fond Zaklade. Iz tih razloga ponosni smo na sve naše policijske službenice i službenike, koji su prepoznali plemenite i čestite namjere da se pruži potpora i pomoć policijskim službenicima kojima je to najpotrebnije.