Aktualno Krule Kruloteka S vama kroz svaki dan

Opelijanderom u Dubrovnik

Kad sam bio mulac, ako je vlak iša u 3, ćaća je vika
– “Bud na željznčkoj udva!”
Kad sam ga pita a što u 2 ako vlak ide u 3… reka mi je “Bolje da ti čekaš vlak neg da ti vlak utekne!” (Postoji li netko kome je u Hrvatskoj vlak uteka?). Onda bi ja doša u 2 i do 3i30 bleja u nebo jer vlak nikad nije iša u 3 neg uvijek pola sata kasnije.

Kad te tako nauče od malena… onda tako radiš kad postaneš nemalen… pa sam ja za Dubrovnik krenuo još sinoć… pa sam ka sova doša u Dubrovnik još u 6 u jutro, da neb slučajno zajeba pa zakasnio na nastup koji je, pazi molim te, danas u 20 sati… gledaj opelijandera… odvali on 570 kilometara ka ja burek za marendu, još i papir pojedem, tako i on, viče na auspuh “Gazda ajmo još 200 kilometara odvalit!”… reko kud ćeš u pičku maternu, do Tirane, ćaća lite jebo… viče “Ajmo gazda do Tirane, ti duplog skenderbega ja 5 litara 95ice!”… jedva ključeve iščupa ižnjeg. Evo sam ga počastio… parkira sam ga odma kraj dubrovačkih bunkera… pardon, zidina… jebiga, mi Ličani sve što je masivno zovemo bunker… 10 kuna sat parkiranja… jebeno skupo. Evo pijem makijato kraj nekve palače od predsjednika općine, al onog iz prošlosti… kako se zove?… e! – Kneževa palača!… makijato 10 kuna… skupo u pičku materinu… skupo… čak pada i skupa kiša… nije to ona jeftina kiša ka u ostatku države… ova pada nako… sa stilom… točno se vidi da je skupa… veli mi konobar, ako u flašu skupim litru kiše, meže se dobit i po 50 kuna za litru dubrovačke kiše… oni je zovu kišovača. Imaju i hodovaču, to nije nikva rakija neg imaju komunalnog kneza koji ti broji korake i na izlazu iz zidina knez naplati spomenutu hodovaču (hodarina jel). Kad sam to čuo, u troskocima hodam… jedini ja… svi ostali na sitno, puni para jebiga… jedini ja ka mutav skačem po Stradunu.

Na Adventu u Zagrebu, ekipa je dva burgera, četiri kobasice u tortilji i šest kuhanih vina platilo 591 kunu… e toooo je jeftino!… to treba probat!… pa umrijet… pa dat da te balzamiraju… i stave te u sred sela ka spomenik jeftinoći… a ispod na mramoru uklesano
– “Najeo se, umro gladan”