Aktualno Županija

Ove godine velik interes i za županijske stipendije – za njih 70 prijavilo se više nego trostruko učenika i studenata

foto ilustracija – Pixabay.com

Dobiti županijsku stipendiju ovaj put je izgledalo skoro poput dobitka na lutriji: čak 250 učenika i studenata se prijavilo za 70 stipendija!

Dodjeljivane su u tri kategorije, po 35 učeničkih i isto toliko studentskih, za darovite, one koji se školuju za deficitarna zanimanja i prema socijalnom statusu.

Među studentima je najviše prijavljenih bilo upravo za deficitarna zanimanja: njih 78 za 15 stipendija. Za 10 stipendija za darovite natjecalo se 40 studenata, dok je za 10 stipendija koje se dodjeljuju prema socijalnom statusu bilo najmanje zainteresiranih: prijavio se 21 student.

Nešto je manje prijava pristiglo za učeničke stipendije, no ipak je interes višestruko premašio broj raspoloživih stipendija. Tako je za 10 stipendija koje se dodjeljuju po socijalnom kriteriju kandidiralo 55 učenika, za 10 koje se dodjeljuju darovitim učenicima prijavio se 31, dok je za 15 stipendija učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja bilo 25 kandidata.

Učenici će za trajanja školske godine od Županije dobivati 400, a studenti dok traje akademska godina 700 kuna mjesečno.(KAportal)