Aktualno OG sada Ogulin

Nova rasvjeta na skijalištu Vučići

Ski klub Ogulin broji oko 150 članova , od čega je 30 aktivnih, bez čijeg rada i zalaganja teško da bi se moglo učiniti sve što je u proteklih 6 godina učinjeno.
Naime, proteklih desetak dana na skijalištu ”Vučići” odrađeni  su veliki  radovi.  GTM Gavan i Iskop i prijevoz Šaban,  iskopali su rupe za novih 16 betonskih stupova koje su postavili na skijalištu. Uz to je napravljen i novi podest za gornju vučnicu. Nakon postavljanja novih betonskih stupova prebacili su na njih sve reflektore i cijelu mrežu.

Nemjerljivu pomoć pružili su im djelatnici Obrtničke i tehničke škole u izradi nosača za reflektore, a u prebacivanju elektro mreže sa starih na nove stupove i montažu postojećih reflektora pomogli su i profesionalci iz HEP-a Ogulin,  Sanjin Kiko Lipošćak, Damir Mihalić i Tomislav Brajdić.  Tržišna cijena radova ove godine iznosila bi  preko 60 tisuća kuna, ali je  uz donacije sve koštalo puno jeftinije. Financiranje je  najviše izvršeno od dobrotvornih priloga fizičkih osoba, a sada je sve više i pravnih, poduzeća i tvrtki,  koji skijašima  žele pomoći.

Prema riječima dopredsjednika Ski kluba  Darka Vučića (Belina) , dva puta su ove godine kosili skijalište, betonirali postolje za žičaru, te zaokružili građevinske radove, bar za sada. Ne planiraju velike radne akcije, osim želje za nabavkom  većeg ratraka, koji je sada postao nužan.

Skijalište u Vučićima funkcionira  već punih šest godina i jedinstveno je što nema naplate za korištenje. Sada imaju sve, osim snijega. Ali, valjda će im se i tu posrećiti!

U koliko želite pomoći klubu, možete to učiniti svojom donacijom na : Skijaški klub Ogulin, Brod 10, 47300 Ogulin,  IBAN račun : HR3824020061100594906 OIB: 94789339076 MATIČNI BROJ: 2737841.