Aktualno OG sada Ogulin

„Moje oči“ – prvi projekt Udruge slijepih Ogulin koji je financiran novcem iz Europskoga socijalnog fonda

Krajem studenog 2017. Udruga slijepih Ogulin potpisala je novi ugovor za provedbu EU projekta “Moje oči“ u trajanju od dvije godine. Predsjednik Udruge slijepih Ogulin  Miljenko Vučić ne skriva zadovoljstvo ostvarenim, jer su potpisom ugovora osigurana i dva nova radna mjesta na dvije godine, mjesto videćeg pratitelja i koordinatora videćeg pratitelja. On ističe da će nastaviti raditi na poboljšanju usluga članova Udruge slijepih Ogulin želeći modernizirati rad i unaprijediti kvalitetu života članova Udruge.
U manje od mjesec dana, novozaposleni su djelatnici sudjelovali u radu triju edukacija želeći što brže i uspješnije usvojiti potreba znanja vezana i za ostvarenje projekta Moje oči, ali i želeći omogućiti što kvalitetniju uslugu svim potrebitim članovima.

Ovim projektom svi članovi Udruge doprinose rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Hrvatskoj te prevenciji institucionalizacije odraslih osoba s invaliditetom. Ciljana skupina u projektu su slijepe osobe životne dobi od 18 do 65 godina.

Projektom Europske unije “Moje oči“ Udruga će organizirati usluge koje doprinose socijalnom aktiviranju, druženju korisnika, kreativnom izražavanju te pružanju pomoći u kući korisnika koji žive sami u zabačenim mjestima, kao i pomoć korisnicima s težim stupnjem invaliditeta.