Aktualno Kolumne Krule Kruloteka

Krule – Pomamili se za dolarima

Ako kojim slučajem ne znate, podmuklo i tiho, naša političarska bagra ošla po noći u Brisel… zajedno sa Mađarima… pa potpisali ugovor sa šupcima iz Europske Unije o dodjeli 101 mil. eura za gradnju LNG terminala na otoku Krku, mjesto Omišalj. Što je najbolje, baš gledam jučer naše portale… oćel koji uloviti se te teme… neće ni jedan… izgleda im novcima začepili usta.

Sad je sigurno, LNG se gradi. Gradi se postrojenje čija je osnovna funkcija da se ukapljeni plin iz Sjedinjenih Američkih Država, pomoću LNG terminala transportira dalje u zemlje istočne Europe. Za floru i faunu Kvarnerskog zaljeva, boli koga živog kurac. Općina Omišalj će godišnje, od LNG terminala dobiti 1 mil. kuna… dok recimo sad od turističkog kampa dobije 1,5 milijuna.

Graditi će se nešto od čega Republika Hrvatska neće imati nikakve koristi… baš jebene nikakve… al valja potiho popušiti kurac ovim bjelosvjetskim lopovima… jer nedobog da se mi kome zamjerimo… mi se uvijek trebamo dodvoravati… pogotovo Amerikancima, mamu im jebem krafnastu… a jebem mame i našim govnarima… pomamili se za dolarima… mater bi rođenu izdali da ne bi državu za šaku dolara.

Znam… razvoj i te picke materine… al da se bar mi razvijamo… nego smo poligon za svjetske jebivjetre… naravno… pod sponzorstvom domaćih… a baš izdajnika.

Može jedno europsko skladište radioaktivnog otpada? Pa to je samo glupi otpad u bačvama. Ja sam ZA. Gdje? Hvar… Korčula… Plitvice… ili recimo… ne znam… e da – Zagreb! Može???